Datum objave: 13. Rujan 2016

FOTO: Na putu do turističke atrakcije, tvrđave Barone cijelo ljeto traju građevinski radovi

FOTO: Na putu do turističke atrakcije, tvrđave Barone cijelo ljeto traju građevinski radovi
Snježana Klarić
Snježana Klarić

U četvrtak, 15. rujna, istječe zakonski rok zabrane gradnje na prostoru gradskih četvrti i mjesnih odbora Grada Šibenika prema Odluci o ograničenju i zabrani građevinskih radova tijekom turističke sezone potvrđenoj na Gradskom vijeću 19. prosinca 2014. godine. 

 

Ipak, građevinski radovi uredno su tekli tijekom cijele turističke sezone u Ulici Sedmi kontinent koja se 'naslanja' na Put Vuka Mandušića koji, pak, vodi do jedne od turističkih atrakcija - tvrđave Barone. Riječ je o staroj vili Gigo na kojoj traju radovi u sklopu rekonstrukcije stambene zgrade. 

 

Izvođač radova, prema riječima Mira Lucića, pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika, nije trebao tražiti posebnu dozvolu za izvođenje radova jer na tom dijelu gradske četvrti izgradnja i sve ono što to podrazumjeva tijekom ljetnih mjeseci nisu zabranjeni.

 

- Radovi su zabranjeni do 15. rujna, ali ne na svim područjima već na pojedinim djelovima grada - upozorio je Lucić, dodajući da područje oko mjesta nove turističke atrakcije koje će uskoro biti i put do još jedne revitalizirane tvrđave to - nije.  

 

Dok čekamo na obnovu tvrđave sv. Ivane, odnosno Tanaje i njeno otvaranje turistima, uređenje tvrđave Barone i njeno otvaranje posjetiteljima dovelo je do svojevrsne revitalizacije Varoši u turističkom smislu jer na tom je području sve više registriranih apartmana i studio apartmana. 

 

Zvuk građevinskih radova koji podrazumjevaju rušenje i bušenje od ranih jutarnjih sati budilo je stanovnike i turiste na tom području no posve legalno jer Odluka Gradskog vijeća zasad to dopušta. Kako je riječ o Odluci donesenoj krajem 2014. godine, valjalo bi razmisliti o promjeni iste, odnosno barem širenju popisa mjesta sa zabranom izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone jer bageri, prašina, sunce i znoj na putu do Baronea i Tanaje nisu nimalo fotogenični ili uhu privlačni. 

Iz kategorije: Vijesti