Ponedjeljak, 12 Rujan 2016 14:41

Šibensko - kninska županija u Sabor šalje pet zastupnika, jednog više nego na zadnjem sazivu

Napisao: 
Šibensko - kninska županija u Sabor šalje pet zastupnika, jednog više nego na zadnjem sazivu

Analiza rezultata glasanja po jedinicama lokalne samouprave u Šibensko-kninskoj županiji pokazuje da je HDZ dobio najviše glasova u svim gradovima. U Šibeniku je HDZ dobio 43,4 posto glasova, SDP oko 30,6, a Most i Nezavisna lista Stipe Petrine s partnerima oko 8,9 posto.

 


HDZ je najbolji rezultat ostvario u Drnišu i Skradinu u kojima je dobio preko 60 posto glasova, u Kninu 56,4 posto, a u Vodicama oko 50 posto, što im je dosada najbolji rezultat u tom gradu.Nisu pobijedili jedino u Primoštenu, u kojem je Nezavisna lista Stipe Petrine s partnerima dobila najviše, 46,3 posto. U Primoštenu je HDZ osvojio oko 25 posto, a Narodna koalicija oko 17 posto glasova.SDP je pobijedio jedino u Općini Tisno, u kojem je Narodna koalicija dobila 43,14 posto, a HDZ oko 35 posto glasova.U Šibensko - kninskoj županiji glasovalo je 53, 8 posto građana. Najviše preferencijalnih glasova na listi HDZ-a u 9. izbornoj jedinici iz Šibensko-kinske županije dobio je Željko Burić, 22,35 posto, nositeljici liste Branki Juričev Martinčev glasači su dali 17,93 posto preferencijalnih glasova, Hrvoju Zekanoviću dali su 11,52 posto i Nediljku Dujiću 6 posto preferencijalnih glasova.Na listi Narodne koalicije najveći broj preferenicijalnih glasova dobio je Franko Vidović 27,44 posto, 1 posto više od nositelja liste, Ranka Ostojića, dok su Ivanu Klarinu birači dodjelili 9,26 posto preferencijalnih glasova.Dakle, u novom sazivu Hrvatskog sabora bit će petero  zastupnika iz Šibensko-kninske županije, što je jedan zastupnik više u odnosu na prošli saziv Sabora. Iz HDZ-ovih redova to su Branka Juričev Martinčev, Nediljko Dujić i Hrvoje Zekanović (Hrast). Iz SDP-a su to Franko Vidović i Ivan Klarin. 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!