Datum objave: 28. Kolovoz 2016

Riva nikad punija: Guštalo se u svjetlosno - glazbenom događaju "Light is Life" Zorana Lučića Luce

Riva nikad punija: Guštalo se u svjetlosno - glazbenom  događaju "Light is Life"  Zorana Lučića Luce
Diana Ferić
Diana Ferić

Odavno šibenska riva nije bila tako puno kao večeras na svjetlosnom spektaklu „Light is Life! koji je po zamisli i projektu izvršnog producenta Zorana Lučića Luce organiziran u povodu 121. godišnjice dovođenja javne rasvjete na izmjeničnu struju u Šibenik, ali i u cilju promocije Šibenika kao grada svijetla. Bilo je to vizualno – glazbeni doživljaj koji je oduševio publiku.

Mladi i stari Šibenčani i turisti nestrpljivo su stojeći ili sjedeći iz rub rive iščekivali kada će u čast tog povijesnog događaja upaliti tridesetak reflektora u podmorju, na potezu od mula Krke do katedrale. Ispred rive je bio usidren ponton sa cvjetnim aranžmanima na koji su bili izvođači večerašnjeg glazbenog programa - četiri tenora i to. Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić Peco i Marko Škugor te Borna Erceg, Jelena Pletikosa i te mladi šibenski violončelist Zvonimir Perković. Iza njih je bilo dosta brodica njih uz dvije jedrilice JK Vala. Sve je počelo kada je ronioc donio svjetlo pod morem i kada se ugasila javna rasvjeta, a upalila ona ispod mora, prvi put u Šibeniku. U zraku su reflektori stvarali mrežu svjetlosnih zraka. Sve to je stvorilo je poseban, romantični ugođaj . Potom su se s pontona oglasila četiri tenora sa Šibenskom baladom , a nakon toga s Vicinom Bokeljskom noći. I „Santa Lucia“. Jelena Pletikosa uz pratnju Borne Ercega na klaviru i imala je raznovrstan repertoar od klasike do Arsenove pjesme „Ničeg nema“.

 

Na kraju je vodonosac u luci, glumeći slapove rijeke Krke napravio svojevrsni vodoskok.

 

Publika je bila oduševljena. Većina je sve snimala mobitelima i kamerama, a Zoran Lučić Luca na kraju je dobio buran pljesak. „Ideja je odlična. Baš sam gušta“, kazao nam je jedna stariji Šibenčanin. „Oduševljene smo. Baš smo uživale. Atmosfera je bila nabijena odličnim emocijama. Svi su bili nekako opušteni si sretni“, ispričale su nam dvije mlade Šibenčanke Danijela i Mia. „Ovo je odlična ideja i treba je nastaviti dorađivati i razvijati“, komentirao je Ozren Nadoveza, rukovoditelj šibenske Elektre. Hep je bio jedna od glavnih sponzora tog hepeninga uz Grad Šibenik i Turističku zajednicu Grada Šibenika. 

Iz kategorije: Vijesti