Datum objave: 22. Kolovoz 2016

Stanari zgrade u Ulici Stjepana Radića u strahu zbog učestalih krađa zadnjih tjedana

Šibenik News
Šibenik News

Stanovnici zgrade u Ulici Stjepana Radića na Bermudama u Šibeniku zadnjih dvadesetak dana žive u strahu od provalnika. Naime, u tom razdobolju dogodile su se tri provale u tamošnje stanove od čega su dvije prijavljene policiji.

 

- Bile su tri krađe. Prva je bila prije dvadeset dana, ali ona nije prijavljena policiji. Vlasnik nije htio prijaviti jer je smatrao da nije ništa ozbiljno. Međutim, prije pet, šest dana provaljeno je u stan na šestom katu oko podne, jedan i otuđeno je 500, 600 kuna, ne znam točno – kazao je predstavnik stanara spomenute zgrade, Ante Vrcić.


Zadnja u nizu provala zabilježena je proteklog vikenda kada su šibenski policajci Vrciću, kao predstavniku stanara, pokucali na vrata.

 

- Pokucali su mi ujutro oko sedam sati zbog provale u stan na 11. katu kod susjeda koji tu ne žive nego samo ljetuju. Po mom saznanju, nije ništa ukradeno, ali to nije sigurno jer žena čiji je stan nije došla iz Zagreba – objasnio je Vrcić.

 


Zgrada u Ulici Stjepana Radića dom je uglavnom umirovljenika, ali i obitelji s malom djecom među kojima ima osnovnoškolaca koji bi uskoro mogli boraviti sami doma dok su roditelji na poslu no nedavna događanja unijela su nemir u tamošnje obitelji.

 


- Sad roditeljima nije lako ostaviti djecu kući same posebno jer im se stalno govori da ne otvaraju vrata nepoznatim osobama. Moramo stvoriti uvjete da se ne dogodi nešto ozbiljnije – iskren je stanar zgrade koji predstavlja i svoje susjede čija bi zgrada u dogovoru s upraviteljem uskoro trebala dobiti svojevrsni make over s naglaskom na jačanje sigurnosti stanara.

 


- Radit će se puno više od kamere, bit će tu senzori, obnovit ćemo izlaz u nuždi, električne instalacije, liftove – navodi Vrcić.

 


Prema Marici Kosor, glasnogovornici Policijske uprave šibensko – kninske, riječ je o jednoj od ukupno dvije zgrade na području Šibenika koje su zbog svoje veličine na meti provalnika.

 


- Riječ je o vrsti kriminaliteta karakterističnom za ovo vrijeme godine, ljeto, turističku sezonu kada bilježimo porast upravo ove vrste kriminaliteta, i to provalnih krađa i krađa – upozorava Kosor, dodajući:

 

- Nije to ništa zabrinjavajuće u odnosu na ostale djelove grada. Dakle, također smatramo da su ova zgrada i najveća zgrada u Ulici bana Josipa Jelačića istaknute zgrade s najviše stanova i uvijek su na meti provalnika. Statistički gledano, zgrada nije ugrožena s obzirom na broj kaznenih djela – zaključuje Kosor.

 


Upravo kako bi preventivno djelovali na sigurnost stanara, policijski službeni češće obilaze spomenute zgrade s namjerom da detektiraju i pravovremeno eliminiraju svaku prijetnju sigurnosti stanara od onih najmanjih do najstarijih.
 

 

Piše: Snježana Klarić

Foto: Ilustracija

Iz kategorije: Vijesti