Datum objave: 20. Kolovoz 2016

Poziv na linč postaje ustaljena praksa koje nisu pošteđeni ni Biličani

Poziv na linč postaje ustaljena praksa koje nisu pošteđeni ni Biličani
Šibenik News
Šibenik News

Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno, pozvao je kolegu Josipa Ćaletu, prvog čovjeka Općine Bilice da stane u zaštitu mladog Biličana koji je putem društvene mreže od strane nepoznate osobe (ili više njih) koji se kriju iza Facebook profila Dom svih Pravaša prozvan kao onaj koji je uništio spomenik Miru Barešiću.

 

- Ovo je govnar iz Šibenika koji je oskrvnuo spomenik hrvatskog branitelja i heroja Mire Barešića - napisali su dodajući mladićevo ime i kao da to nije dovoljno, usijane glave dodaju i sljedeće:

 

- Molimo Šibenčane da mu pripomognu u satima povijesti ubuduće, jer bi mogle padati glave drugi put, hvala - stoji u virtualnom priopćenju uz fotografiju mladića. 

 

Javni linč u Hrvatskoj postao je ustaljena praksa na koju jedva da itko, a kamoli mjerodavne službe reagirao. S ovakom teorijom samo je pitanje vremena kada će glave početi padati i u praksi. 

 

Ivan Klarin, prvi čovjek Tisnog, SDP-ov pretedent na saborsku fotelju i mjesto župana šibensko - kninskog pozvao je načelnika Općine Bilice, Josipa Ćaletu da stane u zaštitu mladića uz čiji se identitet veže uništavanja spomenika koji je uzburkao duhove u ionako labilnoj Lijepoj Našoj.

 

- Kako vas nije sram bez ikakvog dokaza optužiti mirnog i poštenog momka za ovo. Je li to desničarska propaganda da momak sutra bude izložen linču samo iz razloga zato što je u SDP-u i živi u Bilicama?
Josip Ćaleta, načelniće općine Bilice javno se ogradi od ovog i zaštiti momka kojem su ovo smjestili ljudi iz tvoje općine? - poručio je Klarin Ćaleti.

 

 

Prepucavanja na relaciji crnih i bijelih, crvenih i plavih, fašista i antifašista uvijek je bilo i uvijek će biti. Međutim, ovo što se događa u zadnje vrijeme odavno je prešlo granice benignog prepucavanja koje povijesna događanja i desetljećima nakon što su se odigrala drže živima i krajnje je vrijeme da se tomu stane na kraj prije negoli metaforičke rečenice postanu surova stvarnost. 

 

 

 

Piše: Snježana Klarić

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti