Datum objave: 19. Kolovoz 2016

Županijski HSP uznemiren i ogorčen djelovanjem Antife Šibenik

Županijski HSP uznemiren i ogorčen djelovanjem Antife Šibenik
Šibenik News
Šibenik News

Tomislav Čolak, predsjednik ŽV HSP-a uputio je otvoreno pismo namijenjeno Policijskoj upravi šibensko - kninskoj u kojem izražva nezadovoljstvo činjenicom na koji način tretiraju udrugu Antifa Šibenik koja je, prema njemu, javno priznala neke od djela uništavanja javnog dobra.

 

Otvoreno pismo Tomislava Čolaka prenosimo u  cijelosti.

 

'' Zadnjih tjedana članovi HSP-a a vjerujemo i građani šibensko-kninske županije uznemireni su i ogorčeni djelovanjem tzv. Antifa Šibenik, organizacije za koju njezini članovi kažu da mora djelovati anonimno i u ilegalnosti jer žive u neofašističkoj i križarskoj državi.

 

Članovi te ilegalne organizacije pohvalili su se da su oštetili ploču dr Mile Budaka na gatu u općini Bilice, te grafitima koji vrijeđaju načelnika i građane Bilica išarali službenu ploču općine Bilice.


Na svojim stranicama pohvalili su se da znaju tko je oštetio i spomenik hrvatskom branitelju Miru Barešiću u Dragi ( PU Zadarska ), a vjerujemo da su njihovi prsti upleteni i u oštećivanje ploče Vinku Nikoliću u Šibeniku.


Za sve navedeno podnesene su odgovarajuće prijave policiji i očekivali smo da će policija to promptno riješiti i odgovorne prijaviti sudu.


Do danas nismo zapazili informacije da su počinitelji navedenih djela od strane policije otkriveni, iako vjerujemo da policija ima načine i sredstva da otkrije počinitelje koji se i sami hvale svojim djelima na mrežama.


Upućujemo vam ovo otvoreno pismo kao odgovorni građani kako bi vam pomogli da otkrijete počinitelje navedenih djela.


U novom broju tjednika Novosti koje izdaje SNV izišao je članak novinara Dragan Grozdanić koji se pohvalio da je proveo nekoliko dana s aktivistima Antife Šibenik. Pa ako njemu nije bio problem doći do tih anonimnih i ilegalnih aktivista, mislimo da to nije ni problem policiji, a ako jeste, imaju sada novinara Grozdanića da im pomogne, jer je kao što piše s aktivistima proveo nekoliko dana, iako nam nije jasno što je mogao s ilegalnom organizacijom raditi nekoliko dana, ako nije s njima i sam pod okriljem noći sudjelovao u nekim akcijama.


Nedopustivo je u suverenoj Republici Hrvatskoj da postoje bilo kakve anonimne i ilegalne organizacije koje uznemiravaju građane.


Nije nam baš jasno i za svaku je osudu afirmativno pisanje o navedenoj ilegalnoj organizaciji tjednika koji se tiska zahvaljujući novčanoj pomoći hrvatske države, a u svojim tekstovima promovira organizaciju koja tu istu državu naziva neofašističkom i križarskom.


Nadamo se da će vam ova naša obavijest pomoći da otkrijete počinitelje navedenih djela kako bi ubuduće spriječili oštećivanje imovine i uznemirenost građana.''
 

Iz kategorije: Vijesti