Datum objave: 12. Kolovoz 2016

Branka Juričev Martinčev predvodi listu 'HDZ-ovog bastiona' čije boje ne brani Rimac

Šibenik News
Šibenik News

Branka Juričev Martinčev, dugogodišnja gradonačelnica Vodica iz redova Hrvatske demokratske zajednice, nositeljica je liste 9. izborne jedinice na predstojećim parlamentarnim izborima. Odlučeno je tako na sjednici Nacionalnog vijeća HDZ-a u Zagrebu, a imenovanje Juričev - Martinčev na čelo liste nemalo je iznenadilo mnoge, možda najviše onih kojih na listi uopće nema, na primjer Josipu Rimac. 

 

- To je velika čast, ali i velika odgovornost.  Pred nama je mnogo posla do izbora 11. rujna,  a ja ću napraviti sve što mogu da pobjedimo. Dobila sam podršku kolega iz stranke, a nadam se da ću i ostalih - kazala je vodička gradonačelnica koja nije mogla ni potvrdili, ali ni negirati što će s lokalnim izborima u svibnju 2017. godine.

 

Uđe li u Sabor nakon 11. rujna, Branka Juričev Martinčev paralelno će, kaže, obnašati dužnost vodičke gradonačelnice i saborske zastupnice, što joj nije strano jer dvojnu funkciju obnašala je 2011. godine kada je u saborskoj fotelji zamijenila stranačkog kolegu,  a župana šibensko - kninskog, Gorana Pauka.

 

Osim Juričev Martinčev koja je nositeljica, na listi 9. izborne jedinice našli su se i redom na četvrtom mjestu Nediljko Dujić (predsjednik ŽO HDZ, gradonačelnik Skradina), na 7. mjestu je Hrvoje Zekanović iz redova HRAST-a, dok je na 11. mjestu Željko Burić (gradonačelnik Šibenika).  

 

Dodajmo i to da je Šibenčanka Ivana Maletić, zastupnica u EU parlamentu, nositeljica liste druge izborne jedinice što je, također, svojevrsno iznenađenje za koje se pobrinulo čelništvo HDZ-a budući da su mnogi očekivali kako će upravo Maletić biti na čelu 9. izborne jedinice na kojoj se, pak, nije našlo mjesta ni za predsjednika Gradskog vijeća Grada Šibenika, Ivicu Poljička. 

 

Naslovna fotografija:infovodice.com

Iz kategorije: Vijesti