Datum objave: 11. Kolovoz 2016

Niža temperatura zraka, a zbog jake bure izdano žuto upozorenje za srednju Dalmaciju

Šibenik News
Šibenik News

Temperatura zraka izmjerena jutros u osam sati na područima Knina i Šibenika nije prešla 20 stupnjeva. Štoviše, u Kninu je izmjereno 16 Celzijevih stupnjeva, u Šibeniku 19. A hladno vrijeme nastavit će se i u ostatku dana.

 

- Na Jadranu prijepodne promjenljivo mjestimice s kišom i pljuskovima, a poslijepodne djelomoice ili pretežno sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab doumjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23, na Jadranu od 23 do 28 °C - najavljuje Državni hidrometeorološki zavod.

 

Meteoalarm, s druge strane, najavljuje jake udare bure zbog čega je izdano žuto upozorenje za područje srednje Dalmacije. 

 

- ako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti - upozorava Meteoalarm.

 

Temperatura mora na području Šibenika još uvijek se drži te u ovom trenutku iznosi osvježavajuća 22 stupnja. 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti