Datum objave: 19. Srpanj 2016

Vidović: Grad nema novih projekata, ne događa se ništa zbog čega Šibenik nazaduje

Šibenik News
Šibenik News

Zbog duga u proračunu od 36,2 milijuna kuna građani Šibenika imaju manje novca za socijalna primanja, za vrtiće, za kupnju nove opreme za škole, za hortikulturno uređenje grada , za kvalitetne projekte ili barem izradu dokumentacije za buduće projekte, kazao je Franko Vidović, predsjednik Gradskog odbora SDP Šibenik dan uoči održavanja sjednice Gradskog vijeća grada Šibenika na kojem će biti riječi o pokrivanju nastalog manjka.


Mada se gradonačelnik voli hvaliti svojim uspjesima, radom, zalaganjem, činjenica je da Grad Šibenik bilježi manjak prihoda, neprekidno, a sukladno tomu rashod se ne smanjuje, dapače, povećan je – izjavio je prvi čovjek šibenskog SDP-a, dodajući da uz visinu duga, brine i kamo je taj novac otišao.

 

Prema Vidovićevim riječima, unatoč poreznoj reformi iz 2014./2015. kada je Grad Šibenik izgubio 10 milijuna kuna, realan iznos gubitaka umanje je za 8,8 milijuna kuna dobivenih iz komunalnih doprinosa pa on iznosi oko 1,2 mlijuna kuna.


- Komunalnih projekata nema. Komunalni doprinos je ono što se događa na terenu, to su nove građevine, novi projekti, stanogradnja, trgovačke kuće, marine, što god. Nažalost, u Šibeniku se ne događa ništa od toga jer sve što se događa već je napravljeno i radi se o privatnim kućama. Gradonačelnik Burić loše radi, a loše je radio i u općoj bolnici pa me to ne čudi – kazao je Vidović.


Pored postojećeg duga, isti će biti uvečan dogodine kada na račun stigne i kredit od 20 milijuna kuna plus kredit koji se planira digniti za izgradnju podzemnog parkirališta ispod Poljane.

 

- Nema ništa novo u cijeloj priči. Zaustavili su razvoj grada u potpunosti. Grad je navečer pust u odnosu na druge gradove na obali. Obišao sam cijelu županiju, mogu reći da smo, bez uvrede Kninu, u rangu s Kninom – iskren je bio prvi čovjek šibenskog SDP-a, dodajući:

-Sve što uprava radi povlaći grad u pogrešnom pravcu, vratili smo se u 2009. umjesto da smo otišli u 2018. godinu i zbog svega toga ne možemo im dati prolaznu ocjenu.


Jedno od rješenja za boljitak grada i stanovnika, Vidović vidi u odlasku Burića s mjesta gradonačelnika pa mu toplo preporuča da se kandidira za saborsko mjesto.  

 

Piše: Snježana Klarić

Iz kategorije: Vijesti