Datum objave: 15. Srpanj 2016

Pakleni petak: Šesnaest intervencija tijekom zadnjih 12 sati za županijske vatrogasce

Šibenik News
Šibenik News

U proteklih 12 sati na području Šibensko - kninske županije zabilježeno je 16 vatrogasnih intervencija. Od ukupnog broja intervencija devet se odnosi na požare otvorenog prostora i jedan objekt koji je gorio te na šest tehničkih intervencija.  

 

U devet požara otvorenog prostora, pak, ubrajaju se veliki požari poput onog koji je planuo na području Danila gdje je požar zahvatio travu, nisko raslinje i borovu šumu na površini 60 ha. Na intervenciju su izašli JVP-i: Šibenik i Vodice i DVD-i: Šibenik, Zaton, Zablaće, Brodarica, Primošten, Grebaštica, Perković i DIP Šibenik. U pomoć su pozvane i zračne snage. Požar je ugašen u 19:00h.

 

Zatim, Širitovci gdje je, također, gorjela trava nisko raslinje i borova šuma. Izgorjelo je  45 ha. Požar su gasili JVP Drniš, DIP Šibenik i DVD-i: Drniš, Ružić, Unešić i Promina uz pomoć zračnih snaga. Dogašavanje je u tijeku.

 

Dogašavanje je u tijeku i na području Drniša, u Mrđanima gdje je požar zahvatio pet hektara trave i niskog raslinja. Požar su gasili JVP Drniš, DIP Šibenik i DVD Drniš uz, također, pomoć kanadera. 

 

- Na području županije gorjelo je šest manjih požara na lokacijama: Umljanovići, Oćestovo, Ervenik / Burze, Plavno, Knin, Oćestovo - stoji u priopćenju županijske Vatrogasne zajednice.

 

Šest tehničkih intervencija vatrogasnih službi zabilježeno je na lokacijama: Pirovac, Oton, Šibenik, Knin i Tošići. 

 

 

Naslovna fotografija: DVD Šibenik Facebook, požar - Danilo

 

Iz kategorije: Vijesti