Datum objave: 12. Srpanj 2016

Šibenski Crveni križ i partneri pridružili se programu revitalizacije Martinske

Šibenski Crveni križ i partneri pridružili se programu revitalizacije Martinske
Šibenik News
Šibenik News

Gradsko društvo Crveni križ Šibenik pridružilo se projektu revitalizacije gradskog kupališta na području Krešimirovog grada - Martinske. Riječ je o manifestaciji 'LjeTUj na Martinskoj, a šibenski Crveni križ svoj će doprinos dati eko akcijom.

 

- Kako bi se svi programi dobro pripremili na kopnu, stava smo da bi se trebala pripremiti i morska unutrašnjost tog starog šibenskog kupališta i zato Vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite na ekološkoj akciji čišćenja podmorja “Martinska 2016“ u subotu 16. srpnja,  s početkom u 11.30 sati, koja će biti potpomognuta sudjelovanjem ronilačko - ekološkim klubom REK HVIDR-a Split, volonterima GDCK Šibenik i članovima Spasilačkog kluba “Sveti Nikola“ Šibenik - poručuju iz Crvenog križa.


Plan i program akcije (subota – 16.srpnja, 2016.)

 

- 09:30 – okupljanje u gradu Šibeniku ispred kluba“Azimut“ uz brifing
- 10:30 – polazak na Martinsku
- 11:00 – dolazak
- 11:30 – akcija čišćenja podmorja uz čišćenje i okolnog obalnog područja
- 13:00 – ručak u auto kampu“Martinska“za sve sudionike

 

Organizatori i potpora akcije su spasilački klub GDCK “Sveti Nikola“ Šibenik, Općina Primošten, udruga “Disco Gimnazija“, 08 Forca Šibenik, grad Šibenik, Lučka kapetanija Šibenik.


Iz Crvenog križa pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže i da uz zajedničku suradnju učine eko akciju što boljom. 

 

- Vijest je za svaku pohvalu. Pokrenuo sam lavinu i oduševljen sam ovakim samoinicijativama jer to znači da sam s Martinskom pogodio u sridu - izjavio je Darko Relja, predsjednik Udruge Disco Gimnazija, organizator projekta LjeTUj na Martinskoj koja će se održati od 27. srpnja do 2. kolovoza na gradskom kupalištu Martinska s najljepšim pogledom na Šibenik.
 

Iz kategorije: Vijesti