Utorak, 12 Srpanj 2016 09:18

Osjet ugode prema DHMZ-u je 'vrlo vruće' pa preporučuju: što manje odjeće, to bolje

Napisao: 
Osjet ugode prema DHMZ-u je 'vrlo vruće' pa preporučuju: što manje odjeće, to bolje

Državni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu osjeta ugode za ovaj utorak, 12. srpnja, i nije nimalo romantična što ne čudi ako uzmemo u obzir da je u 9 sati jutros u Šibeniku izmjereno gotovo 30 Celzijevih stupnjeva, a u Kninu tek pet stupnjeva manje. 

 

Prognoza osjeta ugode za područje cijele Dalmacije kaže - vrlo vruće te se preporučuje što manje odjeće, to bolje. Gore od ove prognoze je još samo iznimno vruće kad se preporučuje da se svuće sva odjeća.

 

- Naznačene preporuke odnose se na okolnosti u "hladu" (nismo izravno izloženi sunčanim zrakama) i kada ne mirujemo nego hodamo brzinom 3.2 kilometra na sat, što bismo mogli smatrati laganom šetnjom - objašnjavaju na stranicama DHMZ-a, te dodaju:

 

- Osjet ugode čovjeka uvjetovan je toplinskom ravnotežom između tijela i okoline, a ovisi o nizu meteoroloških i nemeteoroloških čimbenika. Na nemeteorološke čimbenike osjeta ugode, kao što su aktivnost ili odjevenost, čovjek može u većoj ili manjoj mjeri utjecati. 

 

Više o osjetu ugode u ovim iznimno toplim danima pročitajte na stranicama DHMZ-a. 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!