Srijeda, 06 Srpanj 2016 14:23

I Šibenik i Vodice bilježe porast broja gostiju u prvih šest mjeseci

Napisao: 
I Šibenik i Vodice bilježe porast broja gostiju u prvih šest mjeseci

Tijekom prvih šest mjeseci ove godine na području pod 'upravom' Turističke zajednice grada Šibenika zabilježen je porast broja turista za 15 posto u odnosu na isto vrijeme lani. 

 

- Podatci koje imamo su djelomični zbog eVisitora, nisu usklađeni, ali ono što imamo je prosjek za koji se za mjesec, dva može pokazati da nije točan. Djelomični su, ali pozitivni - kazao je Dino Karađole, direktora šibenskog TZ-a, u eteru Županijskog radija Šibenik, dodajući da je šibensko područje u prvoj polovici godine posjetilo 363 tisuće gostiju. 

 

Povećanje broja noćenja bilježi i privatni smještaj te iznosi 33 tisuće što je povećanje od 18 posto u odnosu na prvu polovicu prošle godine. Postojeći hotelski smještaj na području Šibenika, također, bilježi porast, dok jedini minus stoji ispred ostvarenih rezultata kad su u pitanju kampovi.

 

- Kampovi bilježe pad od devet posto manje, ali to je očekivano jer je Solaris smanjio kapacitet kampa u korist kvalitete kampa - objasnio je Karađole.

 

Pozitivan rezultat bilježi i Grad Vodice. 

 

- U prvih šest mjeseci ostvareno ukupno 136 655 noćenja, odnosno ukupno 3% više nego u istom razdoblju prošle godine. U prvoj polovici godine najbrojniji su bili domaći gosti, a slijede Nijemci, Poljaci, Česi, Austrijanci, Slovenci. Prema statističkim pokazateljima vidljiv je porast dolazaka i noćenja ostvaren s domaćeg, poljskog, austrijskog, slovenskog češkog, švedskog, finskog, slovačkog i francuskog tržišta - objavila je vodička gradska uprava, dodajući da u Vodicama trenutačno boravi devet tisuća gostiju.

 

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!