Datum objave: 27. Lipanj 2016

Javna tribina u Šibeniku na temu 'Građanski sat u obranu demokracije'

Šibenik News
Šibenik News

Platforma 112 i Antifašistička liga u suradnji s TRIS portalom - Šibenik organiziraju javnu tribinu GRAĐANSKI SAT U OBRANU DEMOKRACIJE!


Tribina će se održati u ponedjeljak, 27. lipnja,. s početkom u 19 sati u prostorijama Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić", Poljana 6, Šibenik.


Na tribini će govoriti Davorka Blažević, novinarka, Emir Imamović Pirke, novinar i književnik, Vesna Teršelič, voditeljica Documente - Centra za suočavanje s prošlošću i Zoran Pusić, predsjednik Antifašističke lige RH.


Tribina će biti prilika za otvoreni razgovor o aktualnoj krizi demokracije u Hrvatskoj i Europi te konkretnim građanskim akcijama za obranu ustavnih vrijednosti mirotvorstva, socijalne pravde, pluralizma, poštivanja ljudskih prava i sloboda te ukupne vladavine prava.


Tribine organiziramo širom Hrvatske, kao jedan od prvih koraka u okupljanja svih zabrinutih građana raznolikih svjetonazora i stilova života koje povezuje poštovanje za ustavne vrednote i spremnost na otpor negativnom političkom i civilizacijskom pravcu u kojem je zemlja krenula.


Tribinu će moderirati Eugen Jakovčić, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću.
 

Iz kategorije: Vijesti