Datum objave: 01. Lipanj 2016

Vatrogasci JVP Šibenik u akciji demonstriranja vještine

Šibenik News
Šibenik News

- Danas smo na Poljani povodom mjeseca zaštite od požara. Trebali smo biti prošli tjedan, ali zbog ružnog vremena morali smo odgoditi. Danas smo ovdje s ciljem edukacije građana, podizanje požarne kulture kod građana, posebno kod djece i da prezentiramo svoj rad - kazao nam je Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik.

 

Na šibenskoj Poljani tijekom jutra, do 12 sati, nalaze se dvije vatrogasne smjene, točnije 20 vatrogasaca, među kojima ima i njihovih kolegica, a koji će zajedno, osim izvođenja pokazne vježbe, biti na usluzi zainteresiranim građanima da odgovore na njihova pitanja. 

 

- Pripremamo vatrogasna kola i opremu koju ćemo izložiti i prezentirati građanima i objasniti na koji način funkcionira. Na ovoj lokaciji izvodit ćemo dvije vatrogasne vježbe koje će se kontinuirano izvoditi tijekom ovih četiri, pet sati pa će građani moći vidjeti naše mogućnosti, vještine - objasnio je Milošević, dodajući da će Šibenčanima i gostima grada zasigurno biti najzanimljivija simulacija spašavanja unesrećene osobe s krova zgrade Gradske knjižnice 'Juraj Šižgorić'. 

 

O događanju obavijestili su sve škole i vrtiće te po običaju očekuju veliki broj djece koja su najčešće puni pitanja. 

 

Pokazna vježba svjedoči o spremnosti i vještinama šibenskih vatrogasca što promatraču sa strane može izgledati pomalo zastrašujuće. A izgleda li dovoljno strašno da se pojedinci 'manu čoravog posla' i ne pokušaju ni pomisliti da bi mogli zapaliti što i gdje ne bi trebali?!

 

- Mislim da nije zastrašujuće. Vatrogasci su tu da pomognu ljudima. Oprema je takva kakva jest, neki djelovi možda izgledaju robusno i nezgodno, ali može biti  da nekomu izgleda strašno - priznao je zapovjednik šibenskog JVP-a. 

 

No, oni kojima vatrogasna oprema kao ni djelatnost ne izgleda nimalo zastrašujuće jesu svi oni koji su se javili na natječaj za zasnivanje radnog odnosa u JVP Šibenik, a njih ima. 

 

- Mogu reći da smo raspisali natječaj za tri vatrogasca, a interes je ogroman - kazao je prvi čovjek šibenskih vatrogasaca. 

 

Iz kategorije: Vijesti