Datum objave: 30. Svibanj 2016

Gimnazijski Antun:Uručenje kipića rasplakalo profesora Vedrana Jakšića

Diana Ferić
Diana Ferić

Najemotivniji dio večerašnje manifestacije Antun šibenske Gimnazije Antuna Vrančića bio je uručivanje priznanja prof. Vedranu Jakšiću kao najboljem sportašku među bivšim učenicima te gimnazije, ali i kao njezinom dugogodišnjem profesoru.

 

Dok je iz ruku ravnateljice Ivanice Belamarić primao kipić Antun i poseban poklon zbornice i kolega rasplakao se, a najavio je da će sljedeću titulu svjetskog prvaka posvetiti Gimnaziji.

 

Vedran Jakšić je dvostruki svjetski i osmerostruki hrvatski prvak u bodybuildingu. Bio je prvi profesor informatike u šibenskoj gimnaziji i stručnjak za biokibernetiku koju je specijalizirao. Emotivno je bilo i uručenje kipića Antun poznatom glazbeniku Pavlu Mašiću kao poznatom bivšem gimnazijalcu koji je zahvalivši se na tom priznanju ispričao nekoliko anegdota iz svojih gimnazijskih dana, prisjetio se kolegica s kojima je zajedno nastupao, isto tako priznatih umjetnica, a na kraju je na klaviru zasvirao i zapjevao „ u zalivu malom tom Šibenik spava“, a publika ga je pratila. I

 

nače, cijeli program ovogodišnjeg Antuna koji predstavlja osvrt na sve što se u Gimnaziji radilo i postiglo posvećen je 950. godišnjici prvog spomena Šibenika, pa je sve okupljene na početku pozdravio Ivica Poljičak, predsjednik Organizacijskog odbora proslave tog važnog jubileja koji je kazao da Šibenik bez Gimnazije ne bi bio to što je te da ta škola svojim učenicima osim znanja usađuje i ljubav prema zavičaju.

 

I na ovogodišnjem Antunu podijeljena su brojna priznanja u obliku tog prepoznatljivog kipića, a proglašeni su najučenici u svakoj generaciji. To su Nika Marković,učenica prvog razreda, Lovre Burazer Pavešković polaznik drugog razreda, Rebeka Radić, učenica trećeg i Josip Vukelja, među maturantima.

 

Rebeka Radić zahvalila se svima koji su je lani podržali u borbi s teškom bolešću i svojim kolegama i profesorima koji su prihod od lanjskog  Antuna uplatili za njezino liječenje omogućivši joj, kazala je, da večeras bude s njima. Najprofesor je Ivan Knežević koji predaje zemljopis, a njegov izbor učenici su dočekali ovacijama. Najbolji učenik u prirodnih znanostima je Ivan Vlahov, a u društvenim Petar Vrvilo.

 

Najboljim sportašima proglašeni su odbojkaši, najboljim sportašicama odbojkašice. Kipić je dobila i profesorica Ana Bogadi te Organizacijski odbor Antuna.  U zabavnom  dijelu programa nastupila je klapa Gimnazijalac, učenici klasične glazbe, Tajna Zorica i plesna grupa Gimnazije, a posebno su oduševile profesorice Marijana Cvitanović i Danijela Grubišić  svojom izvedbom  "Ostala si uvijek ista" dok su profesorice Jasminka Paić i Deana Karađole s učenicima klasične gimnazije pripremile igrokaz o boravku kralja Petra Krešimira u Šibeniku 1066 godine i uručenju darovnice sestri Čiki.

 

Kao poseban gost, svečanost dodjele Antuna uveličao je Oliver Dragojević.

Prihod od ovogdišnje manifestacije  "Antun"  bit će uplaćen za obnovuu vukovarskog vodotornja.

Iz kategorije: Vijesti