Datum objave: 10. Svibanj 2016

Ravnatelj Ekonomske škole Šibenik, Igor Friedrich zadovoljan radom na SMUN projektu

Šibenik News
Šibenik News

Predstavljeni završni rezultati i presjek svih projektnih aktivnosti koje su učinjene u proteklih 12 mjeseci kroz projekt SMUN čije je nositelj Srednja škola Ivanec, dok Ekonomska škola Šibenik sudjeluje kao partner.


Vrijednost projekta je 1.514.150,04 kuna bespovratnih sredstava. Financiranje je u okviru Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa "Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.". Projekt završava 15. svibnja 2016.


Voditeljica projekta, Andrijana Rožman je prisutnima ukratko objasnila glavne ciljeve, aktivnosti i rezultate koji su ostvareni u provedbi projekta s naglaskom kako je riječ o projektu u kojem je učenik u središtu nastavnog procesa.


Na konferenciji je istaknuto kako je uz modernizaciju kurikuluma koja se provodi za smjer ekonomist veliki dio projektnih aktivnosti bio usmjeren na izradi računovodstvenog programa, IKT portala, Priručnika novih nastavnih sadržaja i dr.


Navedene aktivnosti imaju za cilj učiniti nastavu praktičnom, dinamičnom i zanimljivom, a sve u konačnici radi lakšeg zapošljavanja te boljeg i konkurentnijeg položaja na tržištu rada.


Jedna od posljednjih faza u projektu SMUN je bila provedba pilot testiranja učenika nakon čega je napravljena analiza navedenog testiranja. Učenici su testirali suvremene metode u nastavi putem rada na računovodstvenom programu i IKT portalu.


Rezultati testiranja su pokazali kako učenici smatraju da su IKT portal i računovodstveni program izuzetno zanimljivi i dinamični alati u nastavi. Isto tako veliki broj učenika je shvatio kako će im suvremene metode u nastavi pomoći u njihovom daljnjem obrazovanju i traženju prvog posla u struci. Pilot testiranje učenika je pokazalo kako postoji želja od strane učenika za čim većim korištenjem suvremenih metoda u ekonomskim predmetima.


Uz ravnateljicu Srednje škole Ivanec, Lidiju Kozinu na konferenciji je pristuvovao i ravnatelj Ekonomske škole Šibenik Igor Friedrich koji je naglasio veliku zahvalnost na ukazanom povjerenju i kvalitetnom partnerskom odnosu u provedbi projekta.


Ravnateljica Lidija Kozina je istaknula kako će nastava projekta SMUN biti odlična polazna točka za svakog učenika koji želi raditi u ekonomskoj struci i razvijati praktične kompetencije.


Svoj dio obaveza na projektu predstavili su suradnici na projektu zaduženi za izradu: računovodstvenog programa (Infomare d.o.o.), IKT portala (ORION informatika) i modernizaciju kurikuluma (Infoproces d.o.o.).
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3