Datum objave: 09. Svibanj 2016

Humanim bikerima za dopremljenu humanitarnu pomoć prigodno zahvalili Burić i Pauk

Humanim bikerima za dopremljenu humanitarnu pomoć prigodno zahvalili Burić i Pauk
Diana Ferić
Diana Ferić

Svi volonteri, vozači šlepera i bajkerski klubovi koji su u Šibenik iz Njemačke dovezli sedam šlepera pomoći za šibensku opću bolnicu i Cvjetni dom te minibus za Centar za odgoj i obrazovanje na Šubićevcu dobili su danas poklon paket i zahvalnice od moto kluba domaćina, šibenskih Galeba koji ove godine slavi 10 godina na svečanosti u Gradskoj vijećnici na kojoj su bili šibensko – kninski župan Goran Pauk i šibenski gradonačelnik Željko Burić. Zahvalili su im na prikupljenoj i dovezenoj pomoći, a gradonačelnik Burić je kazao da ga posebno veseli što je većina namijenjena šibenskoj bolnici budući da je bio njezin ravnatelj, a „prve ljubavi se ne zaboravljaju“, slikovito je kazao. Šteta što tu priliku  čelni ljudi Grada i Županije nisu bolje iskoristili za promociju Šibenika u koji je pomoć stigla upravo za njegov 950. rođendan  jer onda gosti ne bi poklone kluba domaćina dobili u VIP -ovim vrećicama nego u vrećicama s logom Šibenika i njegove proslave. 

 

„Naš Šibenik je zahvaljujući ljudima koji vole slobodu, a koje nazivamo bajkerima, rokerima, motoristima..., obasjan tom svjetlošću prijateljstva koja nam je svima potrebna kao kruh i kao zrak... kao obitelj. Zato me ni danas, ni sutra... nikada me ne pitajte kolika je materijalna vrijednost darova koje su nam pružili prijatelji s kojima dijelimo ljubav prema slobodi i životu. Ona je neprocjenjiva baš kao što su neprocjenjivi život, sloboda i prijateljstvo. O onomu što nam je darovano, neka govore drugi. Ja u ovom trenutku mogu samo staviti ruku na svoje šibensko srce i u ime svoga voljenog grada i mojih Šibenčana i izgovoriti dvije najljepše riječi koje znam:
Prijatelji, hvala vam!“, kazao je u ime domaćina Ante Baljkas, predsjednik Moto kluba Galebi.

 

Herman Munzel, predsjednik udruge Biker Brummi Hilfe, koji je najzaslužniji za dolazak te pomoći u Šibenik zahvalio je na gostoprimstvu kazavši kako se nada da će ponovno doći u Šibenik i svjedočiti o tomu da je sve što su donijeli Šibenčanima koristilo te da je sva oprema u skladu s propisima EU.
Važno je napomenuti da su svi vozači šlepera volonteri i da su u Šibenik došli o svom trošku i da su za to uzeli godišnji odmor, ali, kako su nam kazali vole činiti dobro, širiti dobrotu i pomagati ljudima.
Članovi Galebova svoje su kolege i goste, a među njima su bili bikeri iz Hrvatske, BiH-a i Makedonije počastili junećim mišićima u vinu u prostoru Šibenske narodne glazbe.

Europski bajkeri u srijedu nastavljaju put prema Orašju jer za tamošnje dvije bolnice dopremaju 10 šlepera humanitarne pomoći.  

Iz kategorije: Vijesti