Datum objave: 14. Travanj 2016

FOTO: Sajam poslova u Šibeniku okupio već broj poslodavaca nego nezaposlenih

Diana Ferić
Diana Ferić

Značajno manje posjetitelja bilo je na ovogodišnjem 9. sajmu poslova koji se održava danas u Šibeniku, a koji je, s druge strane, privukao veliki broj poslodavaca i to gotovo sve renomirane tvrtke iz Šibensko – kninske županije, od proizvodnih do turističkih, ali i male uslužne tvrtke.

 

 

- Ove godine je osjetno manje onih koji traže posao – komentar je svih poslodavaca s kojima smo pričali, a kojima su zainteresirani ostavljali svoje životopise.

 

U turizmu i ugostiteljstvu traže se kuhari, pomoćni kuhari, sobarice, pizza majstori, ali je vlada slabo zanimanje među nezaposlenima. To su nam kazali i predstavnici Dogus grupe i manjih obiteljskih hotela.

 

 

Zanimljiva je priča jednog poslodavca: „Prišle su mi dvije ozbiljne gospođe. Bilo mi je čudno da one traže posao. Vrlo brzo sam otkrio o čemu je riječ. Jedna mi je kazala da je došla vidjeti ima li što za njezinog unuka, a druga za sina. Kad sam ih upitao gdje su oni kazale su me da spavaju, jer da je to za njih rana ura“.

 

 

Na sajmu su bili i predstavnici tvrtke TLM Impol koja je nedavno preuzela TLM –ove Valjaonice, no ni oni nisu bili previše zadovoljni odazivom nezaposlenih.

 

 

Među onima koji su se zanimali za posao najviše je bilo bivših radnica i radnika TLM –a.


- Radila sam 24 godine u TLM –u u laboratoriju. No dobila sam otkaz. Radila sam u međuvremenu kao sobarica i kao prodavačica, a danas sam došla vidjeti ima li šanse da se vratim u TLM - kazala nam je jedna od njih.
 

Iz kategorije: Vijesti