Datum objave: 13. Travanj 2016

Burić građanima zbog plinofikacije: Ne stvarajmo probleme zbog par minuta duže vožnje

Šibenik News
Šibenik News

U Šibeniku je u tijeku gradnja plinske mreže na potezu od Ulice Stjepana Radića do Bosanske ulice u dužini od 800 metara. Gradilište su jutros zajednički obišli gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i voditelj Podružnice Zadar i Šibenik EVN Croatia Plin d.o.o. Nediljko Bešlić.

 

- Radovi, za koje smo ishodovali sve potrebne dozvole, trajat će do 1. lipnja, a EVN Croatia nastoji smanjiti prometne gužve na najmanju moguću mjeru. Ono što je ipak najvažnije za istaknuti jest da će, pored brojnih kućanstava, plin u Šibeniku dobiti i mnoge škole, zdravstvene i druge javne ustanove. EVN Croatia je do sada uložio 100 milijuna kuna u plinofikaciju Dalmacije  - kazao je Bešlić.

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić izrazio je zadovoljstvo što će radovi na dionici Radićeva-Bosanska biti dovršeni do početka špice turističke sezone, te je zamolio građane za razumijevanje:

 

-Ovakve investicije, koje su od iznimne važnosti za daljnji razvoj Šibenika, uvijek će imati snažnu podršku Grada i njegovih službi. Što se prometnih gužvi tiče, ne vidim problem, jer postoji i alternativni pravac Vukovarskom ulicom, a mislim da je uvođenje plina prevažna infrastrukturna investicija da bismo zbog nekoliko minuta duže vožnje pravili probleme. Uostalom i ja dolazim i vozim tim dijelom grada - naglasio je tijekom obilaska gradonačelnik, Željko Burić.
 

Iz kategorije: Vijesti