Datum objave: 04. Travanj 2016

Ministarstvo odobrilo: po pola milijuna kuna Muzeju, Arhivu i ex kino Odeonu

Ministarstvo odobrilo: po pola milijuna kuna Muzeju, Arhivu i ex kino Odeonu
Šibenik News
Šibenik News

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske odobrilo je temeljem investicijskih potpora za 2016. godinu ukupan iznos od 575 tisuća kuna za potrebe rada Muzeja grada Šibenika.  

 

Odnosno, resorno Ministarstvo izdvojilo je 500 tisuća kuna za potrebe adaptacije objekta bivše vojarne Bribirskih knezova danog na korištenje Muzeju, te još 75 tisuća kuna za opremanje restauratorske radionice.

 

Ravnatelj Muzeja grada Šibenika, Gojko Lambaša kaže kako od Ministarstva još nisu dobili pisano rješenje, ni ugovore pa samim time ne može ništa ni komentirati, no da je riječ o sredstvima koja će uvelike pomoći rad Muzeja.

 

Posebno se to odnosi na pola milijuna kuna za jedan od objekata u krugu nekadašnje vojarne koju šibenski Muzej već duže vrijeme koristi kao muzejsku čuvaonicu ili depo.

 

- Mi već neko vrijeme improvizirano koristimo taj prostor kao depo jer nam građa svakodnevno pristiže što od istraživanje, što od kupnje, što od donacija tako da nam je zaista potreban. Palača Rossini koju smo privremeno koristili je puna k'o šipak i tu nam je Grad Šibenik izašao u susret što se tiče objekta u vojarni. Mi smo se još prošle godine prijavili za sredstava Ministarstva i to što smo dobili značajno će nam pomoći – objasnio je Lambaša, dugogodišnji ravnatelj šibenskog Muzeja.


Dodajmo i to da je Ministarstvo kulture, osim Muzeju grada Šibenika, odobrilo još pola milijuna kuna za uređenje spremišta Državnog arhiva u Šibeniku te još 800 tisuća kuna za obnovu bivše kina Odeon i njegovu prenamjenu u multimedijalni centar.
 

Iz kategorije: Vijesti