Datum objave: 26. Ožujak 2016

Šibenskim studentima 700,00 kuna mjesečne potpore Grada Šibenika

Šibenik News
Šibenik News

Gradonačelnik Željko Burić potpisao je ugovore o stipendiranju šibenskih 24-ero studenata koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili kriterije i dobili financijsku potporu Grada Šibenika.

 

- Unatoč recesijskim vremenima Grad Šibenik nastoji, u okviru svojim mogućnosti, olakšati mladima, odnosno njihovim roditeljima financijski teret studiranja. Želja nam je da se mladi, obrazovani kadar vraća u Šibenik jer upravo ti ljudi su naša budućnost - poručio je gradonačelnik Željko Burić, čestitavši studentima na ostvarenim stipendijama.

 

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Šibenika raspodijelilo je ukupno 24 stipendije u 3 kategorije, kako je bilo i propisano Natječajem.


U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 11 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa.


Prema istim kriterijima- uspjeha u prethodnom obrazovanju te socijalnom statusu pravo na stipendiju ostvarilo je i šestero studenata prve godine diplomskih studija.

 

U kategoriji studenata viših godina studija Grad Šibenik dodjeljuje 7 stipendija. Visina sredstava ostaje u dosadašnjim okvirima, odnosno 700,00 kn mjesečno.


Grad Šibenik, pored ove 24 nove stipendije, stipendira još 20 studenata iz prethodnih godina.

Potpisivanje ugovora o stipendiranju upriličeno je u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u nazočnosti studenata i predstavnika Grada Šibenika.
 

Iz kategorije: Vijesti