Datum objave: 11. Ožujak 2016

Pedijatri danas u Solarisu o sve većim protivljenjima cijepljenju djece

Pedijatri danas u Solarisu o sve većim protivljenjima cijepljenju djece
Šibenik News
Šibenik News

 

Više od dvjesto specijalista pedijatra iz cijele Hrvatske i Slovenije raspravljat će na stručnom skupu o cijepljenju i cjepivima za djecu. Kongres počinje danas u Solarisu, u organizaciji Hrvatskog pedijatrijskog društva. Tema je sve provokativnija i značajnija s obzirom na javno propitivanje uzročno posljedične veze cjepiva i nekih bolesti kod djece. Stručnjaci će kritički i racionalno analizirati dileme i prijepore koje zadnjih godina iznose razni pokreti protiv cijepljenja, a često i senzacionalistički obojeni mediji, ističe organizatorica, doktorica znanosti Irena Bralić.

 

"Naravno da ćemo razmotriti zbog čega ga dovode u pitanje, razumijevanje roditeljskih dilema i mogućnost da se onda na pravi način interpretira, a ono što se treba kazati roditeljima je to da roditelji moraju odlučiti kome će vjerovati. Roditelji moraju imati povjerenje u svoje liječnike jer liječnici im daju sve najnovije informacije utemeljene na dokazima" kaže dr. Bralić

 

Predavači su eksperti u svojim područjima, sveučilišni nastavnici raznih specijalnosti, ali i liječnici praktičari s dugogodišnjim iskustvom te stručnjaci obiteljskog prava. Hrvatsko pedijatrijsko društvo organizira ga potaknuto odličnim odazivom pedijatara na nedavni skup o prevenciji bolesti kod djece koji je također održan u Solarisu, Šibenik kao destinacija nije izabran slučajno već zalaganjem doktorice Bralić koja je Šibenčanka i to ne zaboravlja.

Iz kategorije: Vijesti