Datum objave: 10. Ožujak 2016

Britanski koncesionari Obonjana najavljuju deset tisuća noćenja već u ovoj sezoni

Šibenik News
Šibenik News

 

Britanska promocijska tvrtka Sound Channel, koja je organizator festivala Unknown ovih dana kreće s pripremama za organiziranje svojih programa na otoku Obonjanu koji je od Grada Šibenika dobila u najam na 43 godine. Ove sezone na tom otoku Britanci planiraju ostvariti 100 000 noćenja i dnevno dovoditi po 1000 turista.

 

Ovih dana će zajedno s predstavnicima gradske vlasti predstaviti svoje planove po kojima bi Obonjan već od ove sezone trebao postati jednog od najvećih destinacija za zabavu na Jadranu. Kako doznajmo ne računaju samo na organizirane skupine turista već i na individualce, pa su u pregovorima s predstavnicima zračnih luka Trogir i Zadar. Namjera im je da se osiguraju stalne, povoljne autobusne veze sa Šibenikom. Ciljaju od početka na aviogoste dubljeg džepa.


Obonjan je otok koji je godinama predstavljao problem i ogroman trošak za grad Šibenik kojih se gradska vlast sada riješila.


Od ovog ljeta ta britanska agencija na Obonjanu namjerava organizirati glazbene festivale i druge događaje, kojima će moći prisustvovati samo odabrana publika. Iznos, koji su investitori trebali platiti za koncesiju, nije poznat. Međutim, doznajemo da su koncesijom na sebe preuzeli obvezu izgradnje vodovodne infrastrukture, koje na otoku nije bilo. Struju će također dovesti investitori, a pokrili su i potraživanja bivšeg investitora na tom otoku od Grada Šibenika. Projekt će se razvijati u sedam faza. Ove godine će se urediti ono što je najnužnije za boravak turista i njihovu zabavu. Iz godine u godinu dodavat će se novi detalji u ponudu, kako bi ona bila što obuhvatnija i primamljivija gostima. Cilja se na avio turiste, više platežne moći.

 

„Naša je vizija da na Obonjan ponovno dovedemo život i od njega stvorimo doista unikatan koncept, koji će kombinirati umjetnost i glazbu, wellness, održivi život i fantastičnu hranu i piće uz zabavan i kreativan smještaj. Sve to bit će u idiličnom rajskom krajoliku otoka”, dodao je. Hrvatska je dosad u svijetu prepoznata kao obiteljska destinacija, a ovim će projektima početi pratiti i svjetske trendove, kao urbana i moderna destinacija”, kazao je kod preuzimanja otoka Dan Blackledge iz Sound Channela.

Iz kategorije: Vijesti