Datum objave: 29. Veljača 2016

Slovenci kupuju TLM preko firme kćeri znakovitog imena Imaginacija Aluminium

Šibenik News
Šibenik News

 

Ugovor o zakupu TLM-a danas je objavljen na stranicama Trgovačkog suda Zadar kako bi ga vidjeli svi vjerovnici i dioničari prije Skupštine zakazane 9. ožujka. Temeljem tog Ugovora sutra počinje preuzimanje tvornice, potvrdio je za Radio Šibenik BRANKO MORIĆ, stečajni upravitelj TLM-a.

 

Zanimljivo je da je ugovor sklopljen sa tvrtkom registriranom u Zagrebu koja je u vlasništvu slovenskog IMPOL-a i bit će očito sjedište slovenske tvrtke ili njena tvrtka kćer u Hrvatskoj. Tvrtka ima znakoviti naziv IMAGINACIJA ALUMINIUM, pa se nadamo da neće ostati samo na razini mašte i fantazije kao što to nedvosmisleno upućuje njen naziv. Inače, Ugovor je privremen dok ga ne potvrdi Skupština vjerovnika, a trajat će najkasnije do prodaje cjelokupne imovine i završetka stečaja. Ukupna zakupnina je 701 tisuću i i 282 kune mjesečno, ali Impol se obvezao platiti i sve ostale troškove takozvanog hladnog i punog pogona.

 

U ugovoru je predviđeno zapošljavanje 200 do 250 zaposlenika do kraja godine, a prvi ugovori sa zaposlemnicima bit će sklopljeni 10. ožujka.

Iz kategorije: Vijesti