Datum objave: 20. Veljača 2016

Index.hr među uhljebe svrstao i Franka Vidovića

Diana Ferić
Diana Ferić

KAKO danas doznaje Index, za odustajanje od ukidanja beneficija zastupnicima zaslužno je petero uhljeba iz SDP-a i HNS-a, koji su svoje pravo aktivirali prije nego što je MOST-ov prijedlog došao na red, kazao nam je visoki izvor iz MOST-a.
Podsjetimo, iako je MOST još u predizbornoj kampanji najavljivao smanjenje beneficijama saborskim zastupnicima, uključujući i isplate nakon odrađenog saborskog mandata, što su i uputili u saborsku proceduru, potpredsjednik Sabora iz redova MOST-a Robert Podolnjak javnost je u četvrtak izvijestio da do toga ipak neće doći.

Kazao je da je 48 zastupnika ovoga i prošlog saziva zatražilo da im se aktivira pravo na naknadu pune plaće šest mjeseci nakon isteka mandata te još pola plaće kroz narednih šest mjeseci.


Podolnjak priznaje kako više nije moguće spriječiti sadašnje zastupnike da koriste "šest plus šest", no ističe kako Most neće odustati od prijedloga.

MOST se na Facebooku potom opravdao da su HDZ i SDP zaustavili zakon o smanjenju plaća zastupnicima te da ne žele dijeliti sudbinu naroda. Svakako ćemo se zalagati da se zakon promijeni za sljedeći saziv Sabora, s obzirom da je to sada nemoguće. A svaki dan ćemo podsjećati kolege na naš prijedlog i svaki dan čekati jednog po jednog od tih 48 da odustanu od svog zahtjeva", napisali su iz Mosta.
staknuti MOST-ovac za Index je ispričao zbog koga je zapravo propalo ukidanje beneficija.

Radi se o ekipi koja je mijenjala Zorana Milanovića, Ranka Ostojića, Vesnu Pusić, Milanku Opačić i Predraga Matića od 28. prosinca do 30. siječnja. Dakle, samo mjesec dana.

"Samo na temelju toga mustre su se prijavile na popis za beneficije na kojem je inače 45 ljudi. Ostalih 40 je iz starog saziva. I da tih petero nije to aktiviralo prije nego je naš prijedlog došao na dnevni red, naš bi prijedlog zakona prošao", rekao je za Index izvor iz MOST-a te dodao da nijedan MOST-ov zastupnik po isteku mandata neće aktivirati svoje beneficije.

"Zaista ne bi imalo smisla da predlažemo zakon, pa da eto jadni primaju beneficije po isteku. Želimo istaknuti da MOST stvarno nije kriv zbog pada prijedloga zakona. Prijedlog ćemo gurati i dalje, a tek sad ide prijedlog za rezanje plaća zastupnicima", rekao je MOST-ov izvor za Index.

U vezi s tim optužbama Franko Vidović na na svom Facebook profilu objavio:"Prvo, odradio sam 6 godina u politici. Kao zamjenik gradonacelnika 4, i 4 kao saborski zaspupnik. Dvije godine sam obnasao obije duznosti. Nisam kao Strenja Linic ili Bulj dobio stan od ove drzave, nisam dobio ni mirovinu, nisam dobio bas nista i nisam ni trebao dobiti! Moje je zakonsko pravo koristiti 6+6 jer nemam osiguran posao, ne cekam me mjesto nigdje i to je vrijeme u kojem se moram pobrinuti za svoju egzistenciju! 

Majmuna iz MOSTa koji nema petlju javno kazati pod svojim imenom podatak i stati iza rijeci koje je izgovorio ne uvazam i ujedno se ispricavam majmunima (zivotinjskoj vrsti,) jer sam ih uvrijedio koristeci njihovo ime za bijednika koji lupa gluposti uokolo!
 

Iz kategorije: Vijesti