Datum objave: 21. Siječanj 2016

USKOK obustavio istragu protiv Josipe Rimac i supruga, no tereti treću osobu

Šibenik News
Šibenik News

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, USKOK, obustavio je istragu protiv bivše gradonačelnice Knina i HDZ-ove saborske zastupnice Josipe Rimac i njenog supruga.

 

Tu je vijest USKOK objavio na svojoj službenoj internetskoj stranici, u priopćenju u kojem stoji da tijekom istrage nije utvrđeno postojanje relevantnog stupnja sumnje da bi dvoje hrvatskih državljana (Rimac i suprug) počinili kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. 

 

S druge strane, pak, podignuta je optužnica protiv bivše ravnateljice Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Ane Marie Radić. U istom priopćenju, USKOK navodi, okrivljenici se optužnicom stavlja na teret da je u vremenu od sredine 2008. do kraja 2009. godine, kao Ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, protivno odredbama Zakona o područjima posebne državne skrbi, poduzela niz protuzakonitih radnji kojima je obitelji gradonačelnice Grada Knina, osim stambenog prostora površine 126,28 m2, omogućila neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi u Kninu, površine 128,68 m2. Na taj je način obitelji gradonačelnice Grada Knina, na štetu državnog proračuna pribavljena nepripadna imovinska koristi od 548.653,14 kuna.

Iz kategorije: Vijesti