Datum objave: 13. Studeni 2015

Hrvoje Zekanović zahvaljuje biračima i nada se da njegov mandat nije izgubljen

Hrvoje Zekanović zahvaljuje biračima i nada se da njegov mandat nije izgubljen
Šibenik News
Šibenik News

 

Deveti na listi u devetoj izbornoj jedinici, član HRAST-a, Hrvoje Zekanović dobio je 1068 glasova u Šibeniku i nije uspio izboriti zastupničko mjesto u Saboru. Ali kako nijedna politička opcija nije dobila dovoljno povjerenja da sastavi Vladu, te se tome nada, Zekanović se nada a će to biti desna opcija predvođena HDZ-om. U tom slučaju ni njegovo saborsko mjesto ne bi bilo sanak pusti.

„Najprije moram zahvaliti svim svojim biračima. Očito je kolika je obveza za mene kada vas u svom gradu podrži 1068 ljudi. Imam odgovornost prema tim ljudima. To je prvo“, rekao je Hrvoje Zekanović i već slaže listu prioriteta i vlastitih očekivanja za buduće razdoblje u kojem će Hrvatska (možda) dobiti novu vlast.
„Kao drugo, normalno je da se nadam da će Domoljubna koalicija kojoj pripadam dobiti mogućnost sastaviti Vladu. Naravno da se nadam dogovoru s MOST-om. Tek onda možemo razgovarati o mojim osobnim očekivanjima“, kaže.

Ako HDZ i MOST dogovore saborsku većinu, ima šanse i za devetog na listi u našoj izbornoj jedinici. Iako, sve je stvar političkog dogovora i sve je u ovom trenutku neizvjesno.
„Pa ovo je moj prvi politički iskorak. Naravno da sam zadovoljan brojem glasova koje sam dobio. Naravno da se nadam mandatu ako Vladu sastavi koalicija kojoj pripadam“, zaključio je.
I zgodno na kraju, dobio je dva glasa više (1068) od godine osnutka voljenog grada Šibenika (1066).
„Odlična simbolika, eto nisam trebao glasati sam za sebe i mogao sam nagovoriti suprugu da također svoj glas ne povjeri meni“ našalio se Zekanović na kraju razgovora. 

Iz kategorije: Vijesti