Datum objave: 04. Studeni 2015

Županijska razvojna agencija dobila novi prostor i novu ravnateljicu koja se vratila iz Bruxellesa

Diana Ferić
Diana Ferić

Razvojna agencija u Šibensko – kninskoj županiji zahvaljujući kojoj je, po riječima Gorana Pauka, šibensko – kninskog župana od 2006. godine do danas povučeno 75 milijuna eura iz Europske unije za lokalne projekte, dobila je novi prostor uz centar iNavis i novu ravnateljicu koja se danas predstavila javnosti. Mira Lepur preuzela je funkciju ravnateljice Razvojne agencije Šibensko-kninske županije prije dva tjedna nakon što je dosadašnji ravnatelj Drago Matić otišao u mirovinu. Njezin je životopis vrlo dojmljiv budući da se školovala u Strasbourgu i radila u europskim insercijama, a na kraju i u ispostavu Hrvatske gospodarsko komore u središtu EU.

„Osim što sam sretna zbog toga se na novom poslu mogu iskoristiti svoje znanje i iskustvo i da ću se moći profesionalno razvijati, osobno sam ispunjena zbog toga što sam s svratila u svoj rodni grad i u svoju Županiju i da mogu dati doprinos njihovom razvoju“, istaknula je Mira Lepur.

Najavila je da će se kao ravnateljica županijske razvojne agencije posebno truditi da se povuče što više novca iz strukturnih i drugih europskih fondova, ali i nacionalnih fondova za lokalne projekte i da će biti jaka potpora svih poduzetnicima. Razvojna agencija uključena je i u izradu Strategije razvoja Šibensko – kninske županije od koje isto tako puno očekuje za definiciju daljnjih programa i projekata razvoja.


U prostoru Razvojne agencije uređen je i Centar za aluminij Alutech sa suvremeno opremljenim laoboatorijjima koji će kao i stručnjaci koji se u njemu zapošljavaju biti u funkciji razvoja novih proizvoda na bazi aluminija, ali i drugih materijala i koji bi treba povezivati i gospodarstvo i znanstvene institucije sve kako bi i to bio centra kompetentnosti ijedna od komparativnih prednosti Šibensko – kninske županije U njega je uloženo 1,2 milijuna eura, a nešto manje od milijun eura osigurano je iz fondova Europske unije.

Iz kategorije: Vijesti