Datum objave: 04. Studeni 2015

Raspisan natječaj za izradu dječjeg stripa o pravima djeteta u Šibensko - kninskoj županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Društvo naša djeca Šibenik i Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik, kao partner u susret obilježavanju Međunarodnog dana dječjih prava, 20.tog studenog i svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece, 19.tog studenog, ove godine pokrenuli su natječaj za izradu stripa na temu „Upoznaj svoja prava“.

„Svoje strip radove sa sažetom zgodom ili nezgodom djeca ili njihovi mentori mogu dostaviti u Gradsku knjižnicu „Juraj Šižgorić“ Šibenik do 15.tog studenog s naznakom „za strip natječaj“, a pet najboljih stripova koje stručno izborno povjerenstva proglasi najboljima bit će nagrađeni“, kazala je Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih Gradske knjižnice Juraj Šižgorić.
Poziv se odnosi na sve vrtiće u Šibensko – kninskoj županiji i osnovne škole.


Izložba će biti otvorena na dan obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava, 20.tog studenog u 17 sati u gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik.

„Tvoja prava su ono što smiješ raditi i ono što ljudi koji su odgovorni za tebe moraju napraviti da budeš sretan/a, zdrav/a i siguran/a“ – preporuka je Amnesty Internationala kako se djeci mogu objasniti njihova prava.

Na žalost, pokazuje se da su upravo djeca, iako nedužna, izložena teškim situacijama i sudbinama.
Zbog toga su Ujedinjeni narodi od samog početka preuzeli brigu o tom problemu. Generalna skupština Ujedinjenih naroda, 11. prosinca 1946. osnovala je organizaciju za pomoć djeci – UNICEF.
 

Iz kategorije: Vijesti