Datum objave: 03. Studeni 2015

Franko Vidović: Pojave poput današnjih "crnokošuljaša" ne smijemo i nećemo dopustiti!

Šibenik News
Šibenik News

 

Povodom 71. obljetnice oslobođenja Šibenika od fašističke čizme, Franko Vidović, predsjednik GO SDP-a, uputio je javno priopćenje u kojem je svim građanima čestitao Dan oslobođenja. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Današnji datum, 3. studenog, iznimno je značajan u povijesti našeg grada. Stvorio je preduvjete i označio početak jedne od najintenzivnijih faza razvoja ovog grada i cijelog šibenskog kraja, svrstao nas je na stranu pobjednika i istinskih boraca za slobodu, jednakost i pravdu.

Doprinos koji su Šibenke i Šibenčani dali borbi protiv fašizma daje nam za pravo da u svakoj prilici s ponosom možemo istaknuti kako su ovaj grad i njegovi stanovnici u najtežim trenutcima svjetske povijesti znali odabrati pravu stranu.
Naš grad i naša Domovina iznikli su na temeljima antifašizma i Domovinskog rata. Neka je svima koji su svoje živote dali u antifašističkoj borbi i u Domovinskom ratu vječna slava i hvala!
U današnjem vremenu, nažalost, pojavljuju se i brojni „crnokošuljaši“, brojni nepoznavatelji povijesti koji bez trunke poštovanja dopuštaju sebi da prikazuju nemile događaje tih godina u svom pozitivnom svjetlu. Takve pojave nećemo i ne smijemo dopustiti. Poručujemo im jasno „NO PASSARAN“ jer u današnjem modernom društvu i vremenu nema mjesta za one koji su protiv slobode, solidarnosti, jednakosti i pravde.
Mi smo protiv ugnjetača i njihovih pomagača! Jednako kao što su bili i naši preci prije sedamdeset godina, tako i mi danas.
U čast svim poginulim u antifašističkoj borbi i Domovinskom radu, izaslanstvo Gradske organizacije SDP-a Šibenik, položit će vijence i zapaliti svijeću ispred kosturnice i središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj, danas, 3. studenog 2015., u 11 sati.
Antifašizam u Šibeniku i u Hrvatskoj, utkan je u Ustav Republike Hrvatske, te se tim povijesnim odabirom s pravom možemo ponositi.
Svim građankama i građanima grada Šibenika čestitamo Dan oslobođenja – Sretno živi u slobodi voljeni grade!" stoji u priopćenju kojeg potpisuje Franko Vidović.

Iz kategorije: Vijesti