Datum objave: 07. Listopad 2015

Udruga Disco gimnazija organizira prikupljanje donacja za potporu prof. Vedranu Jakšiću

Diana Ferić
Diana Ferić

Prikupljanju donacija za  poznatog šibenskog profesora informatike, svjetskog prvaka u bodybuildingu i jednog od najuspješnijih šibenskih sportaša Vedranu Jakšiću priključila se i Udruga za promicanje i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco gimnazija koja krajem prosinca organizira Zimsko izdanje kultne glazbene manifestacije Disco Gimnazija – Šibenik .

 

Prof. Vedran Jakšić u šestom desetljeću života, usprkos ozbiljno narušenom zdravlju, ne odustaje od sna da pobijedi ne samo vlastito tijelo već i na Svjetskom prvenstvu u bodybuildingu koje će se održati 17. listopada 2015. u Poljskoj. Snagu pronalazi u poznatom šibenskom dišpetu kojim prkosi bolesti, a ono što mu nedostaje jesu financije te se nada pomoći svojih sugrađana.
'Dva puta bio sam svjetski prvak, pobjeđivao sam u trećem desetljeću života, ali i šestom. Prošle godine vratio sam se natjecanjima nakon devet godina pauze na koju sam otišao jer sam osvojio sve što se osvojiti moglo zbog čega sam ostao bez motiva. Nakon što sam se razbolio, pojavila se u meni želja, javio se motiv da dokažem da još mogu. Nastojat ću pobjediti. Dat ću sve od sebe, a što se pomoći tiče, svaka mala gura naprijed', priznaje višestruko međunarodno nagrađivani šibenski sportaš.

 

Svi koji žele pomoći prikupljanju donacija to mogu učiniti tako da u svojim (poslovnim) prostorijama (bilo da se radi o ugostiteljskim objektima, javnim ustanovama, sportskim dvoranama...) postave kutije za prikupljanje financija koje će biti dostupne posjetiteljima istih objekata.
Kutije se preuzimaju u dogovori s Udrugom Disco Gimnazija – Šibenik pozivom na kontakt broj 091/570-88-88 (Darko Relja) ili putem E-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Fizičke osobe svoje donacije moći će ostavljati u za to predviđene kutije na mjestima o kojima će biti pravovremeno obavješteni putem medija kad se iste postave.

 

Članovi Udruge Disco Gimnazija dio donacija koje prikupe od ulaznica/donacija u noći 28. prosinca prenamijenit će za pomoć prilikom pokrivanja nastalih troškova tijekom priprema za prvenstvo i tijekom natjecanja svog školskog kolege i sugrađanina, Vedrana Jakšića koji je, podsjetimo, uz Darka Relju i Dražena Montanu jedan od pokretača danas legendarne Disco Gimnazije. Stoga, ako itko zaslužuje pomoć svojih vršnjaka, onda je to gotovo jednako legendaran šibenski sportaš, profesor Vedran Jakšić.

 

Iz kategorije: Vijesti