Datum objave: 26. Rujan 2015

Još jedno priznanje uspješnoj šibenskoj poduzetnii Zorani Ivić i njezinim Dječjim vrtićima Žižula

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska poduzetnica Zorana Ivić, vlasnica i ravnateljica Dječjih vrtića Žižula predstavljena je kao primjer dobre prakse na konferenciji „Žensko poduzetništvo - pokretač stvaranja novih radnih mjesta na području Jugoistočne Europe, na poziv organizatora, Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe (SEECEL). Konferencija je održana u Zagrebu, a na njoj su bili i predstavnici ministarstva obrta i poduzetništva i regionalnog razvoja. Cilj konferencije bio je promocija poduzetništva žena i uspješnih žena poduzetnica u devet zemalja Jugoistočne Europe, a njezin domaćin i suorganizator bila je Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG.

 

„Poziv za sudjelovanje na konferenciji u izlaganju primjera dobre prakse za mene je prvenstveno čast ali i potvrda uspješnosti. S obzirom da je cilj konferencije bio promocija ženskog poduzetništva te zajednički trud javnog i privatnog sektora u svom izlaganju naglasak sam stavila na razvojnoj misiji, upravljanju i suradnji s društvenim čimbenicima. Razvojna vizija moje ustanove definirana je kroz kontinuirano širenje, ostvarivanje novih programa, zapošljavanjem mladih stručnjaka i stvaranjem novih i boljih organizacijskih i materijalnih uvjeta za rad na načelima Državnih pedagoških standarda. Prema vlastitom iskustvo mogu kazati da je kompetentan poduzetnik motivator i moderator koji potiče i pomaže zajedničku viziju, osigurava resurse za mijenjanje okružja,upućuje na zajedničku ili pojedinačnu viziju delegiranjem i iskazuje stvarni interes za svakog pojedinca zaposlenika u procesu kao najveću vrijednost“, ističe ta uspješna poduzetnica koja je prije dvije godine proglašena najuspješnijom poduzetnicom u socijalnom poduzetništvu u Hrvatskoj.

 

Njezina ustanova danas ima ugovore u sufinanciranju za djecu  iz Šibenika, Skradina, Vodica, Tribunja, Bilica, Unešića i Stankovaca. Skrbi o 436 djece i zapošljava 64, uglavnom mladih ljudi od kojih su najvećim dijelom žene.

 

Uz Zorani Ivić na toj su se konferenciji predstavile i još dvije uspješne poduzetnice i menadžerice - Sanja Vale Čupić iz tvrtke ADRIANAUT branding and commerce iz Pule te Maja Buconjić Barišić iz tvrtke DETMERS kontejner d.o.o. iz mjesta Sveti Križ Začretje, a u promotivnom filmu o uspješnim poduzetnicama u jugoistočnoj Europi predstavljeno je još nekoliko poduzetnica iz Hrvatske među njima i Lada Karninčić, suvlasnica tvrtke za proizvodnju hrane Trenton iz Splita koja je na kraju Konferencije sve sudionike počastila svojim proizvodim baziranim na mediteranskim sastojcima.

 

Na konferenciji je istaknuto kako žene čine 30 posto poduzetnika i obrtnika koji djeluju u Hrvatskoj što je iznad prosjeka Europske unije, ali da treba težiti tomu i da se u poduzetničke vode uključio što veći broj žena koja su se, kako je istaknuto, svojim kompetencijama dokazale u poduzetništvu kao pokretači razvoja i otvaranja radnih mjesta.
 

Iz kategorije: Vijesti