Datum objave: 25. Rujan 2015

Kombi pun potrepština za izbjeglice jutros je krenuo iz Šibenika za Zagreb

Kombi pun potrepština za izbjeglice jutros je krenuo iz Šibenika za Zagreb
Igor Bergam
Igor Bergam

 

Jutros u 9 sati iz Šibenika je krenuo kombi s humanitarnom pomoći za izbjeglice koje svakodnevno ulaze u Hrvatsku. Humanitarna akcija koju je u Šibeniku pokrenula kulturna udruga Fotopoetika prošla je dosta uspješno. Šibenčani su pokazali simpatiju prema onima kojima je pomoć potrebna i ispunili gotovo cijeli kombi najpotrebnijim artiklima. Skupilo se najviše potrepština za najmlađe, pelena, dječje hrane, nepropusne odjeće i obuće.

"Zadovoljni smo odazivom sugrađana. Kako je riječ o akciji koja je trajala kratko, tek dva dana, mislim da svi možemo biti zadovoljni prikupljenim donacijama koje su jutros krenule prema Zagrebu i tamošnjim sabirnim centrima. Zahvaljujemo svima koji su donirali potrepštine, koji su odvojili malo vremena da prikupe potrebno pa i kupe ono što nisu imali doma. Ukoliko se pokaže potrebnim, akciju prikupljanja donacija za izbjeglice na tlu Hrvatske ćemo ponoviti u Šibeniku" priča nam Snježana Klarić iz KU Fotopoetika.

Humanitarna pomoć je u pratnji volonterke Maje Klarić, također članice udruge Fotopoetika, koja će vjerojatno i volontirati na licu mjesta, u sabirnim centrima tijekom vikenda. 

Iz kategorije: Vijesti