Datum objave: 23. Rujan 2015

Gnjusni čin mladića (29) iz Žitnića - hladnokrvno ubio susjedovog psa iz lovačke puške

Šibenik News
Šibenik News

 

Policija je kazneno prijavila 29-godišnjeg mještanina Žitnića jer je lovačkom puškom u ponedjeljak, 21. rujna, usmrtio susjedovog psa. Kako doznajemo u policiji opravdavao se da je pas bio bez nadzora i da vlasnik nije o njemu brinuo što ga u ni jednom slučaju ne opravdava za taj gnjusan čin. Po riječima Marice Kosor, glasnogovornice PU Šibensko-kninske, u zakonu postoji i kazneno djelo ubijanja i mučenja životinja ali je državno odvjetništvo tražilo da se to djelo okarakterizira kao oštećenje tuđe stvari. Dežurna državna odvjetnica procijenila je da je pas lutao bez kontrole pa je zbog toga to kazneno djelo svela pod oštećenje tuđe stvari.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog su privremeno oduzete dvije lovačke puške koje je osumnjičeni legalno posjedovao.

"Nitko nema pravo na takav način se obračunati sa psom za kojeg ocijeni da nije pod kontrolom vlasnika ili da je pas lutalica", kaže Emil Ofner veterinar u veterinarskoj stanici More u Šibeniku i dodaje da je to čisto kazneno djelo ubijanja i mučenja životinja. "Točno se zna što treba napraviti ako neki građanin ocijeni da je pas koji luta opasan za okolinu. Treba nazvati službu 112 koja obavještava komunalnog redara u opčini ili gradu u kojem se pas nalazi a on tvrtku koja je zadužena za zbrinjavanje pasa lutalica. Kad se pas tako zbrine ispituje se je li riječ o psu lutalici ili psu koji ima vlasnika koji onda plača troškove. To je komunalni problem kao bilo koji drugi i lokalna samoupravna ga je dužna riješiti" dodaje Ofner.

Iz kategorije: Vijesti