Datum objave: 14. Rujan 2015

Udruga Franak ispred HNB-a traži ostavku guvernera Vujčića

Udruga Franak ispred HNB-a traži ostavku guvernera Vujčića
Šibenik News
Šibenik News

 

„Hrvatska narodna banka sada pokazuje brigu za najsiromašnije dužnike. Gdje je ta briga bila kada su tim istim građanima utrpavale toksične kredite, svjesno im šuteći o glavnom riziku? Gdje je ta briga bila kada su zbog tih kredita, mnogi građani završili na ulici? Nažalost, mi više ne vjerujemo u njihove dobre namjere“, poručili su danas predstavnici Udruge Franak na konferenciji za novinare.

Najavili su prosvjed koji će održati u srijedu s početkom u 9,00 sati ispred Hrvatske narodne banke kako bi, zajedno sa svojim članovima, iskazali nezadovoljstvo radom ove institucije koja, umjesto da brine za interes svojih građana i država, plasira lažne informacije kojima želi utjecati na odluku Vlade o konverziji CHF kredita. „Nedopustivo je ovakvo ponašanje jedne od najvažnije instutucije u Hrvatskoj. Zahtjevamo ostavku guvernera Borisa Vujčića zbog sramotnog ponašanja i neetičnog poslovanja njega osobno, ali i Hrvatske narodne banke“, izjavljuju iz Udruge.

Smatraju kako je neobično da je HNB promijenila retoriku jer su mjesecima tvrdili kako je moguća jedino konverzija u eure jer bi konverzija u kune uništila devizne rezerve, a sada govore upravo suprotno. Pritisak HNB-a i austrijskog ministra financija Schellinga, koji je ovih dana u medijima kritizirao konverziju braneći bankarske interese, oštru osuđuju te upozoravaju kako se bankarski sektor svojim manipulacijama pokušava umiješati u donošenje Vladinih odluka.

„Udruga Franak u potpunosti podržava svaki napor da se problem švicarskog franka zauvijek iskorijeni iz Hrvatske te da svi prevareni građani dobiju pravdu koju zaslužuju. Banke su pokazale prirodu svoga poslovanja i sada je vrijeme da tome netko stane na kraj“, zaključuje Udruga Franak
 

Iz kategorije: Vijesti