Datum objave: 23. Srpanj 2015

Draško Lambaša: Gradska vlast se hvali s projektima koje su pokrenuli članovi HNS -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Žiro račun TEF -a je blokiran, ukupni dug te tvrtke je 263 milijuna kuna, a godišnji prihod samo 111 000 kuna dok je rashod za naknade petero članova Nadzornog odbora 163 000 kuna , upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare Draško Lambaša, predsjednik GO HNS -a govoreći o tomu da aktualna gradska vlast nije realno prikazala stanje u TEF -u kada je vijećnicima predočila ugovor o zaduženju Grada kako bi se vratio dug INI od 12,5 milijuna kuna kako bi se skinula hipoteka sa zemljišta na kojem je TEF.

 

" Novi stečajni zakon stupa na snagu od 1. rujna i po njemu tvrtka TEF mora u stečaj, a pitanje je onda kako će se provesti međunarodni natječaj i sve ostalo vezano za budući namjenu tog prostora", kazao je Lambaša.
I

staknuo je kako je krajnje zabrinjavajuće to koliko je Grad zadužila i dalje zadužuje aktualna vlast. Po njegovim riječima na početku 2014 godina glavnice kredita ukupno su iznosile 12, 4 milijun kuna, a na kraju te iste godine čak 29 milijuna kuna, atomu treba pridodati novo zaduženje za HNK Šibenik. 

 

Lambaša je općenito kritizirao ponašanje aktualne vlasti kada je riječ o projektima poput Banja, revitalizacije tvrđava ili gradnje kolektora za istočni dio Grada ili Bikarca. " Ističu plažu Banj kao svoj uspjeh, a poznato je da se kada je ona uređena čelnici HDZ na njoj nisu smjeli okupati i da su govorili da je more zagađeno. Kada se hvale projektima uređenja tvrđava, gradnjom kolektora za istočni dio grada zaboravljaju spomenuti da su svi ti projekti pokrenuti zahvaljujući članovima HNS - Petru Mišuri, Frani Malenici i Stipi Tomičiću", kazao je Lambaša.

 

"Kažu da su pokrenuli Obonjan, a jedino pozitivno što su napravili je da je izmijenjen katastrofalni ugovor između Grada i Rivijere Obonjan. Ostaje činjenica da je autor tog katastrofalnom ugovora i novog ugovora za Obonjan isti čovjek. Ostavljam mogućnost da je u međuvremenu ipak nešto naučio. Zaboravljaju međutim da je Obonjanu rivijeru prepušten inventar vrijedan 3 milijuna kuna. To je vlasništvo poduzeća Otok Mladosti koje još postoji. Mislim da tu ima posla i za USKOK", istaknuo je Lambaša.

 

Ponovno je upozorio i na to da je gradska vlast odnosno gradonačelnik Željko Burić nezakonito nerazvrstanu cestu ustupilo za gradnju privatnog objekta, da je Ministarstvo prometa to rješenje poništilo, a da oni sve to ignoriraju i niti mu ne odgovaraju na službeni e mail. " Mjesec dana nisu u sanju poslati službeni odgovor na upit gradskog vijećnika. Mogu samo misliti kako se onda ponašaju prema građanima koji im se obraćaju, a hvale se s transparentnsti svog rada", rekao je Lambaša.
 

Iz kategorije: Vijesti