Datum objave: 29. Lipanj 2015

FOTO Konačno i za turiste atraktivni sadržaji u šibenskoj Kalelargi

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska Kalelarga jedna je od glavnih "ruta" kojima prolaze i skupine turista koje posjećuju Šibenik i individualni gosti, a dućani koji su u njoj, među kojima prednjače oni donjeg rublja i cipela, potpuno su neprimjereni na toj top turističkoj lokaciji. Zbog toga raduje što su unazad desetak dana otvorena dva dućana sa specijaliziranom ponudom koja je primamljiva turistima - Hrvatska kuća i dućan Deliicije koji privlači kupce i posjetitelje i dodatnih akcijama - za njih ispred dućana organiziraju degustaciju proizvoda koje nude.

"Navraćaju nam i turisti i Šibenčani. Najbolje prodajemo domaće proizvoda poput alkoholnih pića i smokvenjaka. Zanimljiva im je i tamna čokolada sa cvijetom soli ili crvenim paprom što je neuobičajeno.Turisti ne pitaju za cijenu, našim ljudima je to primarno. Sada mi je bila jedna gospođa koju je zanimalo vinu koje košta 2 000 kuna. No ulaze ljudi, gledaju, kupuju jer nam je i izlog atraktivan pa ih motivira da uđu i pogledaju što sve u dućanu ima. Ono što kupe, ako im je za poklon, umotamo im na poseban način, imamo i košare u koje možemo staviti kupljene proizvode što je posebno atraktivno, ako je riječ o daru", doznali smo od Gordane Koštan, prodavačice u tom dućanu delikatesa.

Slično iskustvo imaju i u Hrvatskoj kući u koju, kako nam je rekla djevojka koja prodaje u tom dućanu Ivona Batinica, uglavnom zalaze turisti, a najčešće kupuju alkohola pića i suvenire.

U svakom slučaju riječ o sadržajima koji su dobrodošli u povijesnoj jezgri grada kroz koju u posljednje vrijeme zaista prolaze rijeke turista.

Tekst i slike: Sara Pauk i Danijel Ferić

Iz kategorije: Vijesti