Datum objave: 29. Lipanj 2015

Smanjene naknade županijskim vijećnicima, Duić priznao neovlašteno snimanje Petrine

Diana Ferić
Diana Ferić

Naknade vijećnicima i dužnosnicima Skupštine Šibensko - kninske županije, koje sud o sada bile među najvišima u Hrvatskoj smanjene su za nešto više od 30 posto pa sada naknada vijećnika umjesto 1 500 iznosi neto 1 000 kuna.

 

Takvu odluku koju je na današnjoj sjednici predložio župan Goran Pauk podržali su i glasovanjem prihvatili svi vijećnici osim dijela vijećnika s liste Stipe Petrine koji su bili suzdržani. Petrina je županov prijedlog nazvao licemjernim i mazanje očiju javnosti kako bi se pokazalo da stranka na vlasti, HDZ, v ima razumijevanje za sve niži životni standard građana i da suosjeća s njima pa smanjuje troškove obnašanja županijske vlasti. Podsjetio je da smanjenje odnosno ukidanje naknada vijećnici s njegove liste to traže već šest godina,a da se to ignoriralo. Odgovarajući mu na njegovu najavu da njegovi vijećnici to neće podržati i želeći dokazati kako je prevrtljiv predsjednik Županijske skupštine Nediljko Duić je priznao javno da je neovlašteno snimao telefonski razgovor s Petrinom što je skandalozno.

 

"Imamo snimku telefonskog razgovora s Vama u kojem ste mi kazali kako je naš prijedlog OK i kako ćete ga podržati. Znajući da ste skloni mijenjati izjave i mišljenja to smo snimili", kazao je Duić ne razmišljajući i tomu je to što su napravili nezakonito jer on nije znao da se razgovor snima. Na to ga je upozorio i san Petrina koji je priznao da je kazao kako je prijedlog podržati, ali samo ako to bude zajednički prijedlog svih, a ne samo vladajućih. "Jasno mi e da ćete vi to s kupljenim vijećnicima SDSS prihvatiti. Da tvrdim kupljenim i pozivam ih da me tuže ako to nije istina", istaknuo je Petrina koji je usput i optužio predsjednika Skupštine i stručne službe da ništa ne znaju, on mu je uzvrati kako ima informaciju da će ga, s obzirom na njegovo znanje, angažirati MMF za rješavanje financijskih problema u Grčkoj, a to je prepucavanje na kraju završilo polemikom tko je pobjegao 1991.godine iz Skradina,a tko ga je branio. Petrina je Duić rekao da je pobjegao umjesto da ostane braniti Veliku Glavu,a on njemu da je na fronti bio šminker, a ne branitelj.

 

Županov prijedlog, u ime svojih klubova vijećnika, podržali su Krešimir Šakić ( SDP) i Petar Mišura (HNS). "Mi ćemo ovaj prijedlog podržati samo kako bismo se više prestali baviti sobom i naknadama i okrenuli se pravim problemima u Županiji. Jano je da će se tih 240 000 kuna utopiti u proračunu. Šteta je što nismo mogli mi vijećnici odlučiti u što će se to utrošiti", kazao e Šakić. Petar Mišura je istaknuo da mu je žao što nije prihvaćen njegov prijedlog da se taj novac uloži u neki program demografske obnove Županije.
 

Iz kategorije: Vijesti