Datum objave: 16. Lipanj 2015

Francuski student Nourdine došao u Šibenik na stručno osposobljavanje u NP Krka

Šibenik News
Šibenik News

 

Nourdine Bougrara, student poslovnog menadžmenta i administracije iz francuske regije Rhone Alpes, odabran je kao najbolji kandidat za usavršavanje u Šibensko-kninskoj županiji u okviru programa međunarodne razmjene mladih „Eurodyssee“.

Župan Goran Pauk i Nourdine potpisali su danas u Uredu župana Ugovor o profesionalnom i jezičnom usavršavanju. Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i Krešimir Šakić, ravnatelj NP Krka i Sandra Grgas, v.d. ravnateljice Studentskog centra Šibenik.

Župan Pauk i koordinatorica programa „Eurodyssee“ Lucija Aužina poželjeli su Nourdineu dobrodošlicu izrazivši zadovoljstvo što je odabrao upravo našu županiju za svoje profesionalno usavršavanje. Također, zahvalili su se Nacionalnom parku Krka, Studentskom centru Šibenik i profesorici Jasenki Ramljak na nastavku suradnje na programu „Eurodyssee“.

Nourdine se zahvalio na dobrodišlici, te je kazao da je oduševljen ljepotama Šibenika. Također, istaknuo je da smatra da će mu ovo iskustvo biti od velike pomoći za njegov budući profesionalni rad.

Nourdine danas započinje svoje stažiranje u Javnoj ustanovi Nacionalni park „KRKA“, gdje će se uz pomoć mentora profesionalno usavršavati slijedeća tri mjeseca. Tijekom svog boravka u Šibeniku, Nourdine će uz pomoć prof. Jasenke Ramljak učiti hrvatski jezik te sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima, a biti će smješten u studentskom domu na Šubićevcu.

Šibensko-kninska županija aktivni je sudionik programa „Eurodyssee“ od prosinca 2012. godine do sada je petero mladih europljana, Pilar Gomis, Loriss Bollens, Thomas Cambier, Constantin Vladut Gorgos i Sarah Yahiaoui odradilo praksu u Šibensko-kninskoj županiji. Također, Šibensko-kninska županija poslala je osmero mladih šibenčana na šestomjesečno stažiranje u inozemstvo.
 

Iz kategorije: Vijesti