Datum objave: 05. Lipanj 2015

Koćarica "Pipi Mali" nasukala se kod Žirja, nema ozlijeđenih

Šibenik News
Šibenik News

 

Tijekom jučerašnjega dana na šibenskom i zadarskom području dogodile su se dvije pomorske nezgode u kojima je koordinirala Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Kako doznajemo, jučer, 4. lipnja u 15.30 sati djelatnici Obalne Straže RH čiji su na oko 2 nautičke milje zapadno od Žirja uočili plovilo nagnuto na stranu. Obavijestili su nadležnu Lučku kapetaniju Šibenik čiji djelatnici su dolaskom na dojavljenu poziciju zatekli ribarski brod tipa koćarica, naziva „Pipi Mali“ nasukan u plićinu Pjat neposredno uz otočić Sedlo. Pregledom nasukanoga plovila i posade utvrđeno je da nema ozlijeđenih, ali je ustanovljen manji prodor mora u potpalublje, a koji je voditelj koćarice s članovima posade odlučio samostalno sanirati te potom obaviti odsukavanje plovila. Na poziciji nasukanja nije uočeno onečišćenje mora. Djelatnici šibenske Kapetanije pokrenuli su očevid o uzrocima ove pomorske nezgode.

Drugu dojavu Središnjica je zaprimila jučer u 18.54 sati posredstvom Županijskoga dojavnog centra 112 Zadar vezano uz sudar dva plovila na moru između otoka Ugljana i Pašmana, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija u Zadru.

 

Iz kategorije: Vijesti