Datum objave: 16. Travanj 2015

Ove jeseni šibenski studij Energetske učinkovitosti upisuje prve studente

Igor Bergam
Igor Bergam

Šibenski studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, koji će biti pokrenut najesen ove godine, bit će financiran kao sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, zaključeno je na jučerašnjem sastanku gradonačelnika Grada Šibenika dr. Željka Burića i ministra znanosti, obrazovanja i športa prof.dr.sc. Vedrana Mornara, te dekana Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof.dr.sc. Zvonimira Guzovića i dekana Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof.dr.sc Mislava Grgića.

Na sastanku u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa ministar Mornar je dao podršku pokretanju šibenskog dislociranog studija te najavio njegovo javno financiranje pod istim uvjetima kao i ostalih redovnih studija u sklopu zagrebačkog Sveučilišta.

„Iznimno sam zadovoljan razgovorom i podrškom ministra Mornara šibenskom studiju i u konačnici osnivanju šibenskog sveučilišta u koje bi bila uključena i ostala dva studija; marikulture i zaštite okoliša. Također smo razgovarali o potrebi suradnje šibenskog Studija i Veleučilišta u Šibeniku, posebice u fazi pokretanja Studija kroz njihovu administrativnu podršku u formiranju studentskog ureda, ali i u kasnijoj fazi razvoja projekta u kojoj će se razgovarati o otvaranju kampusa na Palacinu“, kazao je gradonačelnik dr. Željko Burić.

Sredstva za rad Studentskog ureda osigurat će se u sklopu proračuna Sveučilišta u Zagrebu, s tim da će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa zatražiti suglasnost Vlade Republike Hrvatske za dodatna sredstva s obzirom da će studentska referada tražiti i novo zapošljavanje.

U tijeku je izvođenje radova na dilataciji C i dijelu dilatacije D zgrade iNavisa u kojima će, od jeseni 2015.g., biti smješten preddiplomski sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu. Rok za dovršetak radova na uređenju zgrade budućeg studija je kraj srpnja 2015.g.
 

Iz kategorije: Vijesti