Datum objave: 08. Travanj 2015

Klarin o proslavi Oluje u Zagrebu: polemika koju vode Rimac i Pauk obično je politikanstvo i prepucavanje

Klarin o proslavi Oluje u Zagrebu: polemika koju vode Rimac i Pauk obično je politikanstvo i prepucavanje
Igor Bergam
Igor Bergam

 

Na temu obilježavanja proslave dana Oluje i na izjave župana Pauka i gradonačelnice Rimac, danas je reagirao i županijski SDP. Priopćenje koje potpisuje Ivan Klarin predsjednik ŽO SDP-a prenosimo u cijelosti.

"Polemika koju u posljednje vrijeme vode pojedini visoki dužnosnici u Šibensko-kninskoj županiji, prvenstveno gradonačelnica Knina Josipa Rimac i župan Goran Pauk, oko održavanja proslave vojno-redarstvene akcije „Oluja“, krune pobjede Hrvatske u Domovinskom ratu, obično je prepucavanje i politikanstvo.

SDP Šibensko-kninske županije drži da se centralna proslava „Oluje“ isključivo održava u gradu Kninu, ali isto tako ne vidimo nikakve prepreke da se okrugla obljetnica hrvatske pobjede u Domovinskom ratu održi u glavnom gradu i obilježi svečanom vojnom paradom, ne umanjujući ni u jednom trenutku važnost proslave u Kninu.. Sve demokratske zemlje svoje velike vojne pobjede proslavljaju vojnim paradama u glavnim gradovima, te tako pokazuju važnost, značaj ali i ponos naroda.

Jako je žalosno da Josipa Rimac i Goran Pauk pokušavaju ispolitizirati apsolutno sve, naročito dobre, namjere ove Vlade.

Gradonačelnica Knina svoj kredibilitet u zaštiti prava hrvatskih branitelja neka dokaže povratkom stana u Kninu, koji je nezakonito dobila na temelju stambenog zbrinjavanja hrvatskih branitelja, a o čemu USKOK provodi istražne radnje." stoji u priopćenju Ivana Klarina.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: