Datum objave: 18. Ožujak 2015

Šibenski TIC seli podno Katedrale, za uređenje će se izdvojiti 400 tisuća kuna

Šibenski TIC seli podno Katedrale, za uređenje će se izdvojiti 400 tisuća kuna
Igor Bergam
Igor Bergam

 

Nakon dvanaest godina rada u malom i neadekvatnom prostoru na Obali dr. Franje Tuđmana, šibenski Turističko-informativni centar će do početka turističke sezone preseliti u novi prostor. Radi se o prostoru od oko 60 četvornih metara u gradskom vlasništvu, podno šibenske katedrale, također na obali, piše Slobodna Dalmacija.

Od Dina Karađole, direktora TZ-a Grada Šibenika, doznajemo da bi tri stalno zaposlena djelatnika TIC-a i dvoje sezonskih, u novi i moderno uređen prostor trebali preseliti tijekom lipnja, prije turističke špice.

- Osim što je prostor TIC-a na sadašnjoj lokaciji malen, postao je i neuočljiv. U proteklih desetak godina oko njega su “niknuli” štekati kafića koji su ga zagušili. Rastao je i broj turista koji dolaze, pa su se u TIC-u stvarale gužve kad bi ušlo više ljudi. Interijer novog prostora bit će uređen moderno s tradicionalnim elementima. Osim prostorije s velikim pultom za prijam turista, tu će biti i ured za voditelja TIC-a, te sanitarni čvor i čajna kuhinja. Nabavit ćemo i novu opremu, a u razgovorima smo sa stanarima zgrade da zajednički uredimo fasadu - rekao nam je Karađole.

U tijeku je izrada troškovnika, a prema procjenama u novi prostor i opremu bi se trebalo uložiti između 300 i 400 tisuća kuna.

- Kreditno ćemo se zadužiti jer vlastitih sredstava za tu namjenu nemamo - kaže Karađole.  

Slobodna Dalmacija

Iz kategorije: Vijesti