Datum objave: 04. Ožujak 2015

Franko Vidović: Pretvaraju Banj u scenografiju za film "Strava u Ulici brijestova"

Diana Ferić
Diana Ferić

Franku Vidoviću,  saborskom zastupniku i predsjedniku GO SDP -a  zasmetalo je što je gradsko Zelenilo na  plaži Banj zasadilo brijestove kao i što se  agregat troske s terena TEF -a  posipa uokolo stabala na rivi. U svom priopćenju, koje je napisano  u  sarkastičnom  tonu, a adresirano je dvojici Burića, gradonačelniku Željku Buriću i direktoru Zelenila Siniši Buriću  pita "RADIMO LI OD BANJA JEDNU OD NAJLJEPŠIH GRADSKIH PLAŽA U EUROPI ILI KULISU ZA SNIMANJE „STRAVE U ULICI BRIJESTOVA“ i nastavlja:

 

"Gospodo Burići, ne valja vam posao. Znate li u kojem smjeru razvijati prevrijedan prostor gradske plaže Banj, proglašene jednom od 10 najljepših gradskih europskih plaža, koji smo vam ostavili na upravljanje?


Iz dana u dan vidljivo je da ne. Nakon financijske devastacije u vidu aneksiranja ugovorenih iznosa radova, na štetu svih građana grada Šibenika, nastavljate s vizualnom devastacijom. Istu ste započeli postavljanjem sprava za vježbanje na za to neprimjerenom mjestu (dobar dio istih danas je devastiran), da bi to okrunili alejom brijestova, bez konzultiranja struke i projektanta plaže i plažnog objekta.


Umjesto da plažu širite dalje, da objekte oko plaže stavite u funkciju razvoja turizma (tzv. narančastu zgradu uredite u hostel), opijeni filmskom slavom radite kulisu za snimanje „Strave u ulici brijestova“. Umjesto da trosku, koju ste nota bene odmah po preuzimanju vlasti ekspresno riješili s prostora TEF-a na Bikarac, koristite za tamponiranje sustava odvodnje ili radove na Bikarcu, s ponosom je izlažete po gradskoj rivi.


Zar je to vizija kojom želite probuditi grad? I gdje je sada naš zabrinuti župan kojem je otpad, koji je prije bio opasan za Šibenčane, postao organsko gnojivo na šibenskoj rivi kojom svakodnevno odlazi na posao.


Očigledno HDZ sve što dotakne pretvori u zlato pa premda to bila i troska", stoji u priopćenju.

 

Iz kategorije: Vijesti