Datum objave: 25. Veljača 2015

Policija apelira na građane: bez ikakvih sankcija vratite oružje i ubojita sredstva

Policija apelira na građane: bez ikakvih sankcija vratite oružje i ubojita sredstva
Igor Bergam
Igor Bergam

 

"Nažalost poučeni tragičnim događajem u Bijelom Brdu kod Osijeka u kojemu su stradali majka i dijete zbog eksplozije bombe pronađene na obližnjem nogometnom igralištu, kao i stradavanja pirotehničara u minskom polju kod Drniša, te da na našem području još uvijek pronalazimo odbačeno oružje, streljivo i eksplozivne tvari na otvorenim prostorima" - iz Policije obavještavaju:

- da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija“kojom je građanima , bez ikakvih sankcija, omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.
- da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi, jer tako ozbiljno ugrožavaju živote drugih ljudi.
- da se protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
- da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.
 - dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena,a o svemu se dodatno građani se mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Također se napominje napomenu da je do danas na našem području od strane policijskih službenika za protu eksplozivnu zaštitu pronađeno ukupno 7 komada ručnih bombi, 3 komada topničkih zrna, 1 tromblonska mina, 1 raketni bacač „zolja“ i 1 vježbovna protutenkovska mina.
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: