Datum objave: 24. Veljača 2015

Milanović u Šibeniku:Bojim se jedino hrvatskog naroda na izborima

Diana Ferić
Diana Ferić

Premijer Zoran Milanović obišao je danas u društvu sa šibensko - kninskim županom Goranom Paukom, šibenskim gradonačelnikom Željkom Burićem i ravnateljem  Lučke uprave Joškom Šupom obnovljeni i rekonstruirani Gat Vrulje u šibenskoj luci koji sada potpuno spreman za prihvat cruisera te brodova i trajekata za otoke. U  izjavi za novinare istaknuo je kako Vlada radi na takvim  konkretnim projektima koji donose boljitak Hrvatske. Novinare je posebno zanimao odnos premijera i novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u svjetlu  jučerašnjeg poziva da podnese ostavku i pisma koje mu je navodno predsjednica uputila.Nisam dobio nikakvo  pismo, ali mogu reći samo da  je Vlada odgovorna Saboru i da se tako i ponašamo. Vlada se ponaša ozbiljno. Naravno da želimo saslušati svakog tko ima dobre namjere da svojim konkretnim prijedlozima u kojima je sadržano što, kako, kojim mehanizmima napraviti i  s analizom kakav to ima utjecaj na državni proračun i ja tu nemam predrasuda. Prihvaćam takve prijedloge i sa strane HDZ -a i sa strane SDP -a", istaknuo je premijer Milanović Na upit novinarke HTV a zašto  Vlada tolerira tri mjeseca šator u Savskoj i boji li se reakcije branitelja kazao je. "Bojim se jedino hrvatskog naroda na izborima. Hrvatski narod je prije tri i pol godine nešto glasno kazao i ja sam to čuo. Kazao je i prije pet godina. Nedavno je nešto šapnuo i čuo sam i to, ali idemo raditi na boljitku Hrvatske, idemo naprijed, a ne nazad", kazao je.

 

Ministar Hajdoš Dončić podsjetio je  kod rekonstrukcije gata Vrulje trebalo dugo da se prvotni izvođač radova koji je, kako je kazao, bio među privilegiranim tvrtkama  kod dobivanja poslova u Hrvatskoj, makne jer nije poštovao Ugovor i nije ništa radio. Najavio je da će  se ići i na drugu fazu uređenja gata Vrulje i gradnju putničkog terminala, ali da on neće biti megalomanski nego u  granicama onoga što Hrvatska može te da neće opteretiti porezne obveznike

 

U prvu fazu gata Vrulje uloženo je 75 milijuna kuna 7,2 milijuna eura kredita  Europske kreditne banke za koji jamči hravatska država. Gat je  proširen za 11.000 četvornih metara čime je.Gat Vrulje tako sada ima četiri veza, dva za međunarodni promet, dva za javni pomorski promet, a čime su ostvarene pretpostavke gospodarskom i razvoju lokalne zajednice, te cruising turizma. Investitor je Lučka uprava Šibenik kreditom Europske banke za obnovi i razvoj Budućim projektima gradnje pomorsko-putničkog treminala i garaže, rekonstrukcijom cestovne i željezničke mreže u luci, te proširenjem lučkog područja i izgradnjom spojne obale Dobrika-Rogač, ukupno vrijednim više 150 milijuna kuna, grad Šibenik dobiva visoke potencijale razvoja pomorskog i turističkog grada.

 

Iz kategorije: Vijesti