Datum objave: 16. Veljača 2015

Sutra šibenske maškare, optužnica se sprema za odgovorne u hrvatskom školstvu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenske maškare bit će održane sutra, kao i svake godine, na pokladni utorak što je dio tradicije, a glavno pitanje je tko će biti ove godine Krnje koji će platiti za sve nedaće.  Organizatore maškara, Društvo naša djeca,  posebno je  izgleda inspirirala dramatična situacija koja su  u Ekonomskoj školi traje od početka ove godine pa će za nju platiti oni koji su odgovorni za školstvo u Hrvatskoj, a neće  izgleda biti jedan krivac nego više njih.   

 

Šibenska pokladna povorka krenut će sutra kao i  prethodnih godina, točno u 15 sati s Baldekina. Sudjelovat će učenici šibenskih osnovnih i srednjih škola i dječjih vrtića, šibenska, vrpoljačka i zatonska glazba, vodičke mažoretkinje te članovi moto-kluba "Galeb" .

Ulicama Stjepana Radića i Vladimira Nazora povorka će doći do obale, a prigodni program, uz predstavljanje grupnih maski, bit  će održan na Trgu Pavla Šubića I. (ispred zgrade Županije). Za sve što nam nije bilo dobro u prošloj godini bit će optužen Krnjo, koji će nakon čitanja presude biti spaljen. Najbolje maske bit će posebno nagrađene .

 

Nositelj organizacije pokladnih svečanosti  i ove godine je Društvo "Naša djeca".

 

 

Iz kategorije: Vijesti