Datum objave: 12. Veljača 2015

Umro je Bogde Čala posljednji član legendarne klape Imitatori

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Bogde Čala, posljednji član legendarne šibenske klape „Imitatori limene glazbe“ preminuo je jučer u 87. godini života. Bogde se na nebeskim poljanama pridružio svojim nerazdvojnim prijateljima Krešimiru Malyu, Anti Bogdanoviću, Živojinu Skočiću, Novici Novaku, Čedomilu Kronji i Tomislavu Relji s kojima je između 1956. i 1978. godine, pune 22 godine bio neponovljivo šibensko glazbeno čudo. „Imitatori limene glazbe“ bili su jedan od najneobičnijih i najoriginalnijih glazbenih skupina. Bili su slavni, omiljeni i svuda rado viđeni, a zahvaljujući njima i Šibenik je bio na dobrom glasu. Njihova nevjerojatna vještina da svojim glasovima vjerno imitiraju instrumente limene glazbe priskrbila im je slavu i status živućih legendi.
Posljednji javni nastup u Šibeniku „Imitatori“ su imali 1978. godine, a kasnije su se oglasili još samo dva puta i to 1981. godine na večeri Šibenčana u Splitu i u emisiji TV Zagreb kada su nastupili s Mišom Kovačem.
Bogde je nadživio sve svoje prijatelje, a uspio je 32 godine nakon nastupa „Imitatora limene glazbe“ s Mišom Kovačem snimiti svoj prvi solo album.
Bogde Čala bio je u Šibeniku omiljen i rado viđen gdje god bi se pojavio, a odlikovali su ga odmjerenost i blagost u govoru te nevjerojatna vitalnost i odlično pamćenje. Njegovom smrću Šibenik je izgubio jednog od svojih najuglednijih građana i jednu od ličnosti koja je na nesvakidašnji način duboko i trajno obilježila njegovu noviju povijest.  

Video

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: