Datum objave: 11. Veljača 2015

Župan Pauk i Ivan Klarin ponovno se "zakačili" oko brze ceste Šibenik - Drniš- Knin

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatske ceste se, prema onomu što je na današnjoj konferenciji za novinare  kazao šibensko - kninski župan Goran Pauk, maćehinski odnose prema  cestogradnji u Šibeniku pa su tako ove godine za Županiju predvidjeli samo oko 1 posto  od ukupno 2, 6 milijardi kuna koliko će uložiti u cestogradnju u Hrvatskoj "Najveći dio od ukupno  oko 65 milijuna kuna predviđen je za vodičku zaobilaznicu, 60 milijuna kuna što znači da dobivamo 3,15 posto. Budući da će  novac za vodičku zaobilaznicu najvećim dijelom  biti  refundiran iz EU fondova  i ako se poigramo matematikom ispada da ćemo biti dobiti samo oko  1 posto onoga što Hrvatske ceste ulažu u cestogradnju, a to je  lakrdija, to je što je sramotno", kazao je župa Pauk.

Klarin ili ne zna ili se pravi da ne zna iz političkih razloga

Posebno se osvrnuo na istup saborskog zastupnika Ivana Klarina koji ga je prozvao da napada državu da ne uvrštava u financijske planove brzu cestu Šibenik - Drniš Knin- granica s BiH -a,a da je ta cesta tek prije šest mjeseci ucrtana u Prostorni plan Županije." Klarin ne zna o čemu govori i zaista je nedopustivo da je saborski zastupnik nije upoznat s tim što radi  administracija na njegovom području  Ta je dionica prvi put ucrtana u Prostorni plan još 2002. godine uz naznaku kako će se trasa detaljno istražiti. Nakon toga je detaljna trasa ucrtana 2012. godine, a kod  četvrtih izmjena tog plana promijenjena je trasa drniške zaobilaznice.To Klarin ili ne zna ili ne želi znati i to koristi u političke svrhe", istaknuo je Pauk i poručio Klarinu da bi mu bilo bolje da lobira za šibenske projekte u Ministarstvu prometa, pomorstva i veza nego da se slika s ministrom Hajdaš Dončićem na potpisivanju ugovora za most za Čiovo.

 

Župan je nezadovoljan odnosom Ministarstva  prema  budućoj cesti Šibenik - Drniš Knin koja je ove godine nestala iz javne nabave Hrvatski cesta unatoč razgovorima s ministrom Hajdaš Dončićem i svi nastojanjima Županija da se ta cesta izgradi. Predviđene su samo projekti zaobilaznica u Kninu i Drnišu i to bi se trebali financirati tek u trećem, odnosno četvrto kvartalu ove godine. Istodobno, Županija se, na preporuke iz Ministarstva,   povezuje  s ostalim županijama u Dalmaciji za izradu zajedničkog  master plana prometa koji bi trebao sadržavati i tu prometnicu kako bi se lakše apliciralo za sredstva EU.  

 

Klarin županu Pauku: Ništa niste napravili  otkako ste župan!

Na istup župana Pauka reagirao je Ivan Klarin priopćenjem u kojem stoji:"Župan Pauk svoju nesposobnost i neznanje pokušava opravdati prebacivanjem krivnje na drugoga bez ikakvih valjanih argumenata.

Prozivanje uprave Hrvatskih cesta u slučaju brze ceste Šibenik-Knin je tipičan primjer rada tj. nerada gospodina Pauka. U svom desetogodišnjem mandatu, tek prije šest mjeseci ucrtao je navedenu prometnicu u prostorni plan Šibensko-kninske županije, a lokacijska dozvola još je nekoliko godina daleko, a time i realizacija ovog projekta. S obzirom na dugogodišnji staž u politici trebao bi znati, a očito ne zna, da je za bilo koju aplikaciju na natječaj potrebna gotova projektna dokumentacija.

Župan Pauk u svom mandatu nije napravio niti jedan značajniji, krucijalni projekt u Šibensko-kninsko županiji isključivo zbog svog nerada i nesposobnosti. Osobno prozivajući mene da se naslikam s novim planom Hrvatskih cesta u Šibensko-kninskoj županiji mogu mu  odgovoriti da sam se zauzeo za projekt zaobilaznice grada Vodica  jer je taj projekt vrlo značajan za našu županiju i iz razloga što je taj projekt pripremljen i spreman za realizaciju.

Poručujem županu Pauku da se političari ne razlikuju po pripadnosti stranci, nego isključivo po sposobnosti ili nesposobnosti. Gospodin župan nažalost očito spada u potonju kategoriju. Ako sam nije spreman pripremiti potrebnu dokumentaciju za apliciranje na  bilo natječaj, pozivam ga da  dođe na instrukcije u Općinu Tisno koja je u trogodišnjem razdoblju što iz nacionalnih, što iz predpristupnih, što iz Fondova EU, u projekte Općine Tisno uspjela povući nešto više od 80 milijuna bespovratnih sredstava".

Iz kategorije: Vijesti